Stranieri

Dovada limpede că prețurile fotbaliștilor de la FCSB sunt "umflate"!

Gigi Becali visează să vândă fotbaliști pe bani mulți în străinătate, însă de cele mai multe ori sumele pe care le pretinde nu corespund cu valoarea reală a jucătorilor săi.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 02 Decembrie 2021, 14:45
Data actualizarii: Joi 02 Decembrie 2021, 14:58

Cu toate acestea, Gigi Becali stăpânește faorte bine arta negocierii și reușește să obțină prețuri foarte bune în schimbul jucătorilor săi. Acest lucru pune însă o presiune extrem de mare pe fotbaliștii plecați de la FCSB, de la care noile cluburi așteaptă rezultate pe măsura banilor investiți, iar acest lucru face ca într-un final aceștia să clacheze.

FCSB și așteptările lui Gigi Becali 

Cele recente transferuri făcute de FCSB în străinătate demonstrează din plin acest lucru.

Dennis Man, de exemplu, a plecat la Parma pentru impresionanta sumă de 13 milioane de euro, însă evoluția jucătorului de bandă a scăzut dramatic după un debut bun în echipa „cruciaților”, iar acum a ajuns să fie rezervă în liga secundă din Italia.

Nici Moruțan, care a părăsit-o pe FCSB în această vară pentru a semna cu Galatasaray nu rupe gura târgului. Mijlocașul a fost mai mult rezervă de la sosirea în Turcia și nu de puține ori a fost criticat în presă pentru evoluțiile sale.

Universitatea Craiova, o parteneră mult mai bună de afaceri

Afaceri mult mai bune au făcut cluburile care au transferat de la Universitatea Craiova.

Dacă ne uităm la ceilalți doi români care evoluează la aceleași echipe ca Man și Moruțan, adică la Parma, respectiv Galatasaray, descoperim că Mihăilă (Parma) și Cicâldău (Galata) se bucură de o imagine mult mai bună la cluburile lor, asta în condițiile în care oltenii au vândut mereu sub prețurile cerute de Gigi Becali pentru fotbaliștii săi.

Pentru Mihăilă, Parma a plătit suma de 9.1 milioane de euro, în timp ce pentru Dennis Man italienii au achitat 13 milioane.

De partea cealaltă, însă, Galata a plătit 6.5 milioane de euro în schimbul lui Alexandru Cicâldău și doar 3.5 milioane de euro pentru Olimpiu Moruțan, însă în cazul fostului jucător de la FCSB suma reală de trasfer este necunoscută, în presă vehiculându-se că Becali ar urma să încaseze bonusuri de cel puțin 1.9 milioane de euro.

Modifică setările cookies