EXCLUSIV Andrei Dumitru, ”decarul” de 17 ani din naționala Canadei, a debutat azi la Toronto FC, singura echipă din afara SUA care a câștigat titlul în MLS!

Andrei Dumitru Erik Pop MLS Nationala Canadei Toronto FC Stranieri
Cătălin Parfene
Data publicarii: Joi 25 Aprilie 2024, 12:19
Data actualizarii: Joi 25 Aprilie 2024, 12:27

Tânărul fotbalist a fost prezentat în exclusivitate de Sport.ro alături de coechipierul Erik Pop.

În urmă cu un an, Sport.ro îi prezenta în exclusivitate pe cei doi români care se calificau cu naționala Canadei la Campionatul Mondial Under 17, Andrei Dumitru și Erik Pop.

Atacantul Erik Pop, care a împlinit deja 18 ani, evoluează în prezent la Karlruher SC, în U19 Bundesliga, iar mijlocașul ofensiv Andrei Dumitru (17 ani) a făcut pasul la seniorii lui Toronto FC, pentru care a debutat oficial în această dimineață, într-un 5-0 cu Simcoe County Rovers din campionatul canadian în care a intrat pe teren în minutul 46.

La începutul acestei luni, Dumitru debutase și în MLS Next Pro, pentru satelitul Toronto FC II, jucând titular în 1-2 cu Columbus Crew 2.

Toronto FC este singura echipă din afara SUA care a câștigat titlul de campioană în MLS, în 2017, an în care a bifat o triplă istorică, rămasă unică până în acest moment - MLS Cup, Supporters' Shield (trofeul pentru echipa cea mai bună din sezonul regular) și Canadian Championship.

Antrenorul care l-a lansat în fotbal pe Andrei Dumitru: ”Este un număr 10, lui îi place să vină din spate”

Andrei Dumitru și Erik Pop sunt amândoi născuți în Ontario și s-au format împreună la Prostars FC, unde fondator este tatăl lui Erik, Gabriel Pop, fost atacant la FC Baia Mare sau U Cluj devenit ulterior golgheterul Canadian Soccer League.

”Ambii băieți sunt născuți aici, în Ontario, dar au și pașaport românesc. Au început fotbalul împreună, sunt doi copii serioși, care au avut o dezvoltare fantastică în ultimul timp.

Despre Erik pot să spun că s-a dezvoltat în primul rând prin multă muncă. Este un număr 9 clasic, un atacant care își folosește ambele picioare și știe cum să protejeze mingea.

Andrei, în schimb, este un număr 10, lui îi place să vină din spate și să combine cu atacanții, deci pot spune că sunt doi jucători diferiți, care colaborează însă foarte bine pe teren.

Din cauza pandemiei, abia în octombrie anul trecut (n.r. - 2022) au participat la o primă selecție organizată de federația din Canada, au urmat două meciuri amicale cu Costa Rica și Mexic, și acum participarea cu succes la Campionatul CONCACAF din Guatemala, care a dus la calificarea Canadei la Mondialul de juniori din Peru. 

Chiar dacă băieții au și cetățenia română, noi suntem mulțumiți de naționala Canadei”, declara pentru Sport.ro, anul trecut, Gabriel Pop.

Între timp, Erik Pop a jucat cu naționala Canadei la Campionatul Mondial Under 17 din noiembrie-decembrie 2023 și, într-un final, a primit și convocarea din partea Federației Române de Fotbal.

Foto: Toronto FC, Canada Soccer

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!