FOTO ȘI VIDEO Mario Simuț, românul din Oradea care joacă pentru Ungaria, lăudat de selecționerul maghiar! ”Este util și marchează”

Mario Simut Haladas Szombathely Nationala Ungariei oradea Zoltan Gera Stranieri
Cătălin Parfene
Data publicarii: Sambata 07 Ianuarie 2023, 13:56
Data actualizarii: Sambata 07 Ianuarie 2023, 13:55

Mijlocașul a debutat în toamna anului trecut la reprezentativa Under 21, acolo unde este antrenat de fostul internațional Zoltan Gera.

Mario Simuț, mijlocaș în vârstă de 19 ani născut în Oradea, a debutat în luna noiembrie a anului trecut la naționala Under 21 a Ungariei, iar de curând selecționerul Zoltan Gera, fostul fotbalist din Premier League de la West Bromwich Albion și Fulham, a avut numai cuvinte de laudă pentru tânărul său elev.

”Sunt mulțumit de jocul lui Mario Lucas Simuț, care evoluează pe un alt post la Haladas (n.r. - echipa de club Haladas Szombathely) față de cel de la echipa națională.

Este util pe ambele posturi, atât ca aripă, cât și la mijlocul terenului, și marchează goluri”, a declarat Gera pentru NB1.hu.

Mario Simuț, titular în selecționata Under 21 a Ungariei

După ce în sezonul trecut a fost om de bază la reprezentativa Under 19 maghiară, Simuț a jucat titular în meciul de debut la naționala Under 21, un 3-0 cu Azerbaidjan disputat la Belek, în Turcia.

Atunci, Simuț a evoluat pe postul de mijlocaș dreapta într-un sistem 3-4-3, asemănător celui folosit și la echipa mare a Ungariei, și a fost schimbat în minutul 76.

”O valoare a fotbalului maghiar”

Mijlocașul român este legitimat din vara lui 2021 la Haladas Szombathely, club din NB II, după ce anterior a jucat inclusiv în Anglia, la academia lui West Ham United.

”Am prevăzut că va deveni o valoare a academiei, a clubului Haladas și a fotbalului maghiar. 

Mario are o încăpățânare pozitivă și multă determinare pentru a-și atinge obiectivele”, declara anul trecut Vendel Rugovics, antrenor la academia lui Haladas.

Foto: MLSZ, Savaria Forum, Haladas Szombathely, arhivă personală

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!