GALERIE FOTO Soția lui Diogo Jota a răbufnit după ce fotbalistul a fost eliminat cu Tottenham

Diogo Jota Liverpool Rute Cardoso Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 02 Octombrie 2023, 17:44
Data actualizarii: Luni 02 Octombrie 2023, 17:44

Meciul dintre Tottenham și Liverpool, scor 2-1, a stârnit numeroase controverse din cauza arbitrajului. 

„Cormoranii” au încheiat meciul în 9 oameni după ce Jones a văzut un cartonaș roșu în minutul 26, iar Diogo Jota a văzut al doilea cartonaș galben în minutul 69. Liverpool a fost privată de un gol perfect valabil, marcat de Luis Diaz în minutul 34, care a fost anulat eronat cu VAR și despre care PGMOL a admis ulterior, într-un comunicat, că trebuia validat. 

Rute Cardoso s-a dezlănțuit pe internet după eliminarea soțului său 

Soția lui Diogo Jota, Rute Cardoso, și-a exprimat furia față de arbitrul Simon Hooper, care l-a eliminat pe fotbalistul brazilian, postând pe Instagram clip cu momentul în care a primit soțul său primul cartonaș galben. 

„Pentru asta s-a dat un cartonaș galben”, a scris soția lui Jota la primul fault făcut de fotbalist la Destiny Udogie, însoțit de un emoji cu un clovn. 

Ulterior, aceasta a postat o fotografie cu comunicatul postat de PGMOL, în care era admisă eroarea de arbitraj, alături de două cuvinte cu care a descris partida: „meci aranjat”. 

Explicație de necrezut: cum s-a produs gafa din camera VAR la Tottenham - Liverpool

Reluările oferite de televiziuni au arătat că Diaz se afla în poziție regulamentară în momentul în care a primit pasa de la Mohamed Salah, motiv pentru care microbiștii s-au revoltat pe rețelele sociale. Inclusiv Jurgen Klopp a avut un discurs dur la final, spunând că "liniile s-au tras greșit".

Publicația britanică Daily Mail scrie că eroarea s-a produs după o neînțelegere între arbitrii din teren și cei din camera VAR. 

Darren England, arbitrul din camera VAR, a verificat golul marcat de Luis Diaz crezând că reușita a fost validată de oficialii prezenți în teren. Verificarea a decurs foarte rapid, iar centralul Simon Hooper a primit mesajul că decizia este corectă.

Astfel, gafa i-a aparținut arbitrului din camera VAR, care nu a remarcat că golul fusese anulat încă din primă fază de asistent. Darren England și-a dat seama de eroarea comisă abia atunci când a văzut că Tottenham repune mingea din locul în care s-a semnalizat ofsaid, însă era prea târziu pentru a reveni asupra deciziei, scriu britanicii.

PGMOL admite că VAR-ul a comis o eroare gravă la Tottenham - Liverpool

La scurt timp după încheierea partidei, Professional Game Match Officials Limited (PGMOL), forul responsabil de arbitrajele din Premier League, a emis un comunicat în care a transmis că arbitrii din camera VAR au greșit anulând golul marcat de Liverpool în prima repriză.

"PGMOL recunoaște că o eroare umană semnificativă s-a produs în prima repriză a meciului Tottenham Hotspur - Liverpool.

Golul marcat de Luis Diaz a fost anulat pentru ofsaid de arbitrii din teren. A fost o eroare clară, evidentă, iar golul ar fi trebuit să fie validat la VAR, însă VAR-ul nu a reușit să intervină.

PGMOL va realiza o evaluare completă a acestei situații pentru a vedea cum s-a ajuns la această eroare. PGMOL va contacta imediat clubul Liverpool pentru a admite eroarea", a transmis PGMOL.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!