Tottenham Liverpool PGMOL VAR Anglia

VIDEO În Anglia se poate: PGMOL admite că VAR-ul a comis o eroare gravă la Tottenham - Liverpool

Tottenham a învins Liverpool, scor 2-1, în runda a șaptea din Premier League, însă meciul de la Londra a fost marcat de câteva decizii controversate ale brigăzii de arbitri.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 30 Septembrie 2023, 23:02
Data actualizarii: Sambata 30 Septembrie 2023, 23:00

Cea mai comentată fază a partidei de pe Tottenham Hotspur Stadium s-a produs în minutul 34, la scorul de 0-0. Luis Diaz a marcat pentru Liverpool, însă reușita sa a fost anulată de asistent pentru un ofsaid. Decizia a fost confirmată și din camera VAR.

PGMOL admite că VAR-ul a comis o eroare gravă la Tottenham - Liverpool

Reluările oferite de televiziuni au arătat că Diaz se afla în poziție regulamentară în momentul în care a primit pasa de la Mohamed Salah, motiv pentru care microbiștii s-au revoltat pe rețelele sociale. Inclusiv Jurgen Klopp a avut un discurs dur la final, spunând că "liniile s-au tras greșit".

La scurt timp după încheierea partidei, Professional Game Match Officials Limited (PGMOL), forul responsabil de arbitrajele din Premier League, a emis un comunicat în care a transmis că arbitrii din camera VAR au greșit anulând golul marcat de Liverpool în prima repriză.

"PGMOL recunoaște că o eroare umană semnificativă s-a produs în prima repriză a meciului Tottenham Hotspur - Liverpool.

Golul marcat de Luis Diaz a fost anulat pentru ofsaid de arbitrii din teren. A fost o eroare clară, evidentă, iar golul ar fi trebuit să fie validat la VAR, însă VAR-ul nu a reușit să intervină.

PGMOL va realiza o evaluare completă a acestei situații pentru a vedea cum s-a ajuns la această eroare. PGMOL va contacta imediat clubul Liverpool pentru a admite eroarea", a transmis PGMOL.

Jurgen Klopp, reacție dură după Tottenham - Liverpool 2-1

"Cormoranii", care s-au văzut învinși în minutul 90+6, după un autogol al lui Joel Matip, au reclamat și un gol anulat al lui Luis Diaz, în minutul 34. Jurgen Klopp spune că arbitrii din camera VAR au tras greșit liniile, iar reluările TV par să confirme spusele antrenorului.

Managerul lui Liverpool a criticat și alte decizii de arbitraj, cum ar fi cele două eliminări din tabăra sa.

"Nu am fost niciodată mai mândru de echipa mea decât astăzi. Nu am văzut în viața mea un meci mai nedrept decât acesta, cu niște decizii nebune. Am avut un autogol, e greu de digerat, dar chiar sunt mândru de echipa mea.

Legat de primul cartonaș roșu, Curtis calcă pe minge, apoi duce piciorul mai sus. Nu a fost un tackling greșit, chiar dacă în slow motion pare diferit. A călcat mingea, iar ulterior piciorul a trecut peste minge. A fost un ghinion.

Primul galben primit de Diogo Jota nu trebuia acorda. Apoi l-a primit pe al doilea și a trebuit să jucăm în opt jucători de câmp.

Golul anulat pentru ofsaid? S-a văzut că nu a fost ofsaid, au tras liniile greșit, nu au ținut cont de momentul în care Salah a pasat mingea. E greu de acceptat", a spus Jurgen Klopp, citat de BBC.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!