Tottenham Darren England Liverpool Simon Hooper VAR Anglia

Explicație de necrezut: cum s-a produs gafa din camera VAR la Tottenham - Liverpool

Tottenham a învins Liverpool, sâmbătă, scor 2-1, însă meciul de la Londra a fost marcat de erori de arbitraj.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 01 Octombrie 2023, 10:44
Data actualizarii: Duminica 01 Octombrie 2023, 10:43

Cea mai comentată fază a partidei de pe Tottenham Hotspur Stadium s-a produs în minutul 34, la scorul de 0-0. Luis Diaz a marcat pentru Liverpool, însă reușita sa a fost anulată de asistent pentru un ofsaid. Decizia a fost confirmată și din camera VAR.

Explicație de necrezut: cum s-a produs gafa din camera VAR la Tottenham - Liverpool

Reluările oferite de televiziuni au arătat că Diaz se afla în poziție regulamentară în momentul în care a primit pasa de la Mohamed Salah, motiv pentru care microbiștii s-au revoltat pe rețelele sociale. Inclusiv Jurgen Klopp a avut un discurs dur la final, spunând că "liniile s-au tras greșit".

Publicația britanică Daily Mail scrie că eroarea s-a produs după o neînțelegere între arbitrii din teren și cei din camera VAR. 

Darren England, arbitrul din camera VAR, a verificat golul marcat de Luis Diaz crezând că reușita a fost validată de oficialii prezenți în teren. Verificarea a decurs foarte rapid, iar centralul Simon Hooper a primit mesajul că decizia este corectă.

Astfel, gafa i-a aparținut arbitrului din camera VAR, care nu a remarcat că golul fusese anulat încă din primă fază de asistent. Darren England și-a dat seama de eroarea comisă abia atunci când a văzut că Tottenham repune mingea din locul în care s-a semnalizat ofsaid, însă era prea târziu pentru a reveni asupra deciziei, scriu britanicii.

PGMOL admite că VAR-ul a comis o eroare gravă la Tottenham - Liverpool

La scurt timp după încheierea partidei, Professional Game Match Officials Limited (PGMOL), forul responsabil de arbitrajele din Premier League, a emis un comunicat în care a transmis că arbitrii din camera VAR au greșit anulând golul marcat de Liverpool în prima repriză.

"PGMOL recunoaște că o eroare umană semnificativă s-a produs în prima repriză a meciului Tottenham Hotspur - Liverpool.

Golul marcat de Luis Diaz a fost anulat pentru ofsaid de arbitrii din teren. A fost o eroare clară, evidentă, iar golul ar fi trebuit să fie validat la VAR, însă VAR-ul nu a reușit să intervină.

PGMOL va realiza o evaluare completă a acestei situații pentru a vedea cum s-a ajuns la această eroare. PGMOL va contacta imediat clubul Liverpool pentru a admite eroarea", a transmis PGMOL.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!