VIDEO Momentul în care legendarul Maradona a refuzat să se întâlnească cu Putin: „Nu mă trezesc la ora aia!” 

Vladimir Putin diego maradona Rusia Stiri
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Miercuri 02 Martie 2022, 08:45
Data actualizarii: Miercuri 02 Martie 2022, 08:50

Vladimir Putin este personajul negativ al zilelor acestea, după ce a declanșat războiul în Ucraina pe 24 februarie. 

Președintele Rusiei a decis invazia Ucrainei, în încercarea de a cuceri țara condusă de Volodimir Zelensky. Putin este unul dintre liderii temuți ai lumii, cărora puțini li se pot opune, însă s-a întâmplat să fie refuzat de unul dintre cei mai mari fotbaliști din toate timpurile. 

Diego Armando Maradona, legendarul argentinian, era deja cunoscut pentru relațiile bune pe care le avea cu șefii de stat, de la fostul președinte venezuelean Hugo Chavez, până la Fidel Castro. Cunoscut pentru viața 'rebelă' pe care a dus-o, Maradona nu s-a sfiit să refuze întâlnirea pe care o avea cu Vladimir Putin, înainte de tragerea la sorți a Mondialului din 2018, desfășurat în Rusia. 

Ziua în care Maradona l-a refuzat pe Putin: „Nu mă trezesc la ora aia!”

Președintele Rusiei îl invitase pe Maradona la o întâlnire privată, pentru a-l cunoaște personal, asta înainte de întâlnirea oficială, de la tragerea la sorți. Legendarul argentinian însă a refuzat, dintr-un motiv neașteptat: ora la care era programată întâlnirea. 

„Nu, cu Putin totul e bine, totul e frumos. Eu vreau să îl cunosc, vreau să vorbesc cu el. Deja am făcut două trei repetiții de: 'Bună, Putin. Ce faci, Putin? Re-putin de aur (n.r. în traducere Reputație de aur)'. Însă trebuie să mă trezesc la 9:30 și eu la ora aia nu mă trezesc, înțelegi? 

Mă doare sufletului pentru vă vor fi toți acolo și de cine va întreba fiara? De mine. Nu va întreba de Puyol. Însă este o întâlnire programată prea devreme. Ar fi trebuit să organizeze un cocktail după-amiaza, după activități. Îi mulțumesc lui Putin, dar mâine nu merg. E decis”, declară Maradona în audio publicat de Infobae.

Cei doi s-au întâlnit ulterior, la tragerea la sorți, iar acolo, Maradona l-a tratat pe președintele Rusiei ca pe un oricare alt prieten, adresându-i-se fără rețineri: „Toți băieții au venit să vă vadă și vor o poză. Ronaldo e atât de timid încât mi-a zis: 'Diego, te rog, spune-i lui Putin'”, îi spunea argentianul, în timp ce îi strângea mâna. 

În mod neașteptat, Putin era chiar bucuros de întâlnirea cu Diego Maradona, fiind unul dintre puținele momente în care a fost surprins râzând alături de o personalitate precum era Diego. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!