Fotbal extern

A murit antrenorul care l-a convins pe Maradona să semneze cu Napoli

Giovanni Di Marzio s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani. 

Iosif Pintilie
Data publicarii: Luni 24 Ianuarie 2022, 16:43
Data actualizarii: Luni 24 Ianuarie 2022, 17:01

Antrenorul care l-a adus pe Diego Armando Maradona s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani. Italianul a avut un impact imens în cariera regretatului argentinian, fiind unul dintre cei mai importanți mentori ai acestuia.

Di Marzio ar fi stat șase ani după Diego Maradona, pentru a-l convinge să semneze cu Napoli. El îl observase pe Armando la Cupa Mondială din 1978, care s-a jucat chiar în Argentina.

M-am așezat în tribune și, după ce l-am văzut 15 minute, m-am dus direct la un telefon. L-am sunat pe Settimio Aloisio, care era atunci cel ce decidea la Argentinos, și i-am spus să-l scoată imediat de pe gazon. 

Dacă făcea asta, semnam atunci, pe loc, în vestiar, un acord cu Napoli. Jucase doar un sfert de oră, marcase trei goluri, unul din lovitură liberă directă, devieri cum numai el știa.

Mi-am dat seama că este o perlă rară, un diamant ce trebuia doar șlefuit. Când am ajuns la Napoli, i-am trimis un tricou cu numărul 10, plus alte cadouri pentru el și pentru familia sa”, adăuga într-un interviu pentru ”EFE”, în 2020.

  • Acesta a insistat șase ani ca șefii lui Napoli să îl transfere, făcând presiuni inclusiv după ce a plecat de la club. După transfer, Maradona a devenit ulteior cea mai mare legendă a clubului care joacă pe un stadion care îi poartă numele. 

Di Marzio s-a retras din cariera de antrenor în 2016. Acesta le-a pregătit pe Brindisi, Catanzaro, Napoli, Genoa, Lecce, Catania, Padova, Cosenza și Palermo. Printre alții, a mai pregătit jucători precum Claudio Ranieri, Massimo Palanca sau Giuseppe Savoldi.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies