Marele Kasparov, pas politic major anti-Putin după ce președintele Rusiei a invadat Ucraina: „Trebuie catalogați drept criminali de război!” 

Garry Kasparov Rusia Ucraina Vladimir Putin Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 01 Martie 2022, 20:37
Data actualizarii: Marti 01 Martie 2022, 20:45

Decizia lui Vladimir Putin de a invada Ucraina în dimineața zilei de 24 februarie a indignat toată planeta, inclusiv pe unii dintre ruși. 

Garry Kasparov (58 ani) fost campion mondial în șah, declarat împotriva regimului lui Vladimir Putin, a înființat, alături de mai mulți ruși exilați Comitetul Anti-Război. În comitet sunt personalități importante din Rusia care s-au arătat împotriva tiranului președinte și au fost exilate. 

Grupul elitist este alcătuit din Mihail Hodrokovski, magnat și fost politician de opoziție a regimului Putin, dar și alți dizidenți ruși, Vladimir Kara-Murza, Dmitri Gudkov sau Serghei Guriev. 

Aceștia vor să tragă la răspundere conducerea din Rusia, în frunte cu președintele Vladimir Putin, pentru războiul declanșat în Ucraina. 

Comitetul Anti-Război, mișcare importantă împotriva lui Vladimir Putin

Într-un comunicat postat la finalul lunii februarie, grupul rusesc a cerut lumii să „ia o poziție principală înspre cei care violează legea internațională”, adăugând că fiecare persoană implicată în invazia Ucrainei trebuie trasă la răspundere. 

„Participanții direcți ai invaziei, de la generali până la conducătorii politici ai Rusiei, care au trasat planul invaziei, trebuie recunoscuți drept asasini de război și să fie pedepsiți pentru faptele lor. Este o diferență clară între ruși, care au fost trași împotriva voinței lor în politica lui Putin, și cei care au asistat de bunăvoie la regimul lui Putin în războiul fratricid în desfășurare. 

Ca cetățeni ruși avem responsabilitatea morală că nu am reușit să prevenim războiul, că am permis atacul perfid al trupelor rusești asupra unei țări vecine. Comitetul Anti-Război apelează toți patrioții Rusiei pentru a ne consolida împotriva dictaturii agresive a lui Vladimir Putin, în ciuda oricăror dispute politice, diferențe ideologice și antipatii sau simpatii personale”, se arată în comunicat conform RadioFreeEurope

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!