EXCLUSIV "Kassandra a terminat primul semestru al clasei a 10-a de la Liceul Shakespeare cu media 9,63". Iosif Rotariu e mândru

kassandra rotariu Iosif Rotariu Kassandra Livceul Shakespeare Stiri
Andru Nenciu
Data publicarii: Miercuri 19 Ianuarie 2022, 08:00
Data actualizarii: Miercuri 19 Ianuarie 2022, 08:41

Fostul mare mijlocaș al naționalei a povestit pentru www.sport.ro pasaje dintr-o zi obișnuită a fiicei sale, Kassandra. 

Kassandra Rotariu (16 ani), fiica lui Iosif Rotariu, pune geană peste geană cu câte o carte în mână. Veioza cu lumină difuză rămâne aprinsă. Cu pleoapele grele de somn, Kassi, cum o alintă părinții, citește în engleză sau franceză până când acele ceasornicului trec cu viteză de miezul nopții. 

Vrea să lectureze și mai multe pagini. Mai multe! Tot mai multe, dar știe că a doua zi o așteaptă din nou orele de liceu. Și-a ales profilul filologie-engleză. E în clasa a X-a.

"A terminat primul semestru cu media 9,63, una dintre cele mai bune din liceu. Și, în plus, fericirea e cu atât mai mare cu cât ea e la Liceul Teoretic William Shakespeare din Timișoara, unul dintre cele mai bune centre de învățământ din oraș.

E o mare bucurie pentru noi, ca părinți, dar și pentru ea. E o fată care studiază mult, vorbește din ce în ce mai bine engleza și franceza", spune, cu bucurie în glas, Iosif Rotariu.

Cartea e un dar pe care îl poți deschide iar și iar. Kassandra știe asta. Evadează cu ajutorul poveștilor în orice colț al lumii și împărtășește părinților momentele care o impresionează. Uneori scrie și poezii. "Ni le recită a doua zi. Ne bucură că are această pasiune", continuă fostul mijlocaș al naționalei și al Stelei.

Kassandra a învățat franceza în momentele apăsătoare petrecute în Franța, în spitale, în perioadele în care se pregătea sau se recupera după operații. Cele...

Unele din cele 50 pe care le-a suferit. Cazul e arhicunoscut, iar Iosif Rotariu preferă să nu mai povestească, de teamă să nu mai zvârcolească durerea adâncă. "E bine acum Kassandra, crește... Sănătatea e cea mai importantă. Strălucirea din ochii ei e bucuria noastră". 

La 18 ani, Kassandra va fi obligată să-și schimbe proteza de la picior. A înfruntat momente de calvar, așa că nimic nu-i mai poate inhiba elanul. Destinul i-a scos în cale familia Rotariu. Știe că are susținere totală. 

Până atunci o așteaptă noi provocări la Liceul William Shakespeare din Timișoara și nenumărate cărți de pe rafturile bibliotecii. "Încă nu ne-am gândit ce facultate va urma, dar știm că va alege bine. Noi o susținem în tot ce face", încheie Iosif Rotariu. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!