Cleveland Indians baseball Cleveland Guardians MLB rasism Sporturi

Au schimbat numele purtat 105 ani pentru că era considerat rasist! Care e noua denumire a echipei Cleveland Indians 

Clubul din MLB a anunțat schimbarea denumirii, începând cu sezonul viitor. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 27 Iulie 2021, 13:28
Data actualizarii: Marti 27 Iulie 2021, 13:46

Cleveland Indians a anunțat că își va schimba numele în Guardians, începând cu sezonul viitor al Major League Baseball (MLB). Modificarea urmează să cuprindă sigla și elementul grafic al numelui, dar și renunțarea definitivă la mascota "Chief Wahoo". Decizia a fost luată după ce câteva organizații ale amerindienilor din SUA s-au plâns că acestea aduceau atingere demnității lor și alte asociații de luptă pentru echitatea rasială au acuzat că sunt ofensatoare pentru triburile native americane. 

Noua denumire a echipei face referire la Guardians of Traffic (Gardienii Traficului), opt sculpturi monolitice în stil art deco, realizate în 1932 de Henry Hering, care înfrumusețează Podul Hope Memorial, aflat în imediata apropiere a stadionului echipei, Progressive Field. Echipa mai deținea drepturile de marcă asupra denumirilor "Blues", "Naps" și "Bronchos".  

FANII SUNT NEMULȚUMIȚI DE SCHIMBARE ȘI VOR SĂ BOICOTEZE NOUA DENUMIRE

Deși video-ul cu prezentare al noului nume a beneficiat de vocea actorului Tom Hanks, unul dintre cei mai cunoscuți fani ai echipei, patronul Paul Dolan va avea de dus o muncă intensă de convingere, după ce foarte mulți fani au transmis că nu se mai regăsesc în noua denumire și au acuzat că modificarea a fost făcută doar de dragul corectitudinii politice.

Iar pierderile financiare se anunță imense, mai ales ca MLB înregistra deja un declin accentuat în privința audienței tv și a încasărilor din vânzarea de bilete, iar după mutarea All Star Game 2021 din Georgia, din motive politice, a izbucnit un adevărat scandal.  

În aceeași situație se găsește și clubul de fotbal american Washington Redskins, care s-a redenumit Washington Football Team, dar și mai multe echipe sportive ale liceelor și universităților, care au renunțat la denumiri și mascote considerate ofensatoare, după un val de indignare publică.  

CLUBUL A FOST ÎNFIINȚAT ÎN 1915 ȘI A CÂȘTIGAT DE DOUĂ ORI WORLD SERIES

Echipa de baseball din Ohio juca sub denumirea Indians din 1915, franciza numindu-se înainte Grand Rapids Rustlers (1894-1899), Cleveland Lake Shores (1900), Cleveland Bluebirds (1901), Cleveland Bronchos (1902) și Cleveland Naps (1903-1014). Clubul mai are afiliate echipele Columbus Clippers (Triple A), Akron RubberDucks (Double A), Lake County Captains (High A), Lynchburg Hillcats (Low A), ACL Indians (Arizona Complex League), DSL Indians Blue (Dominican Summer League) și DSL Indians Red (Dominican Summer League). 

În palmaresul său se găsesc două titluri World Series (1920, 1948) și 10 tilturi Central Division. Printre jucătorii importanți ai clubului se găsesc legendarii Cy Young, Addie Joss, Nap Lajoie, Elmer Flick, Larry Doby, Al Rosen, Earl Averill, Lou Boudreau, Bob Feller, Stan Coveleski, Bob Lemon, joe Sewell, Tris Speaker, Jim Thome sau Early Wynn.   

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!