rangers Europa League rasism Scandal Slavia Praga Europa League

Primele masuri luate de UEFA dupa scandalul de rasism din meciul Rangers - Slavia Praga! Ce pedepse risca fotbalistii implicati

Meciul retur din optimile Europa League dintre Rangers si Slavia Praga a fost marcat de un scandal de rasism. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 06 Aprilie 2021, 17:43
Data actualizarii: Marti 06 Aprilie 2021, 17:45

Oficialii lui Rangers l-au acuzat pe Ondrej Kudela ca a folosit un apelativ rasist la adresa lui Glen Kamara, iar cehii l-au acuzat pe Kamara ca l-a lovit pe Kudela. 

UEFA a anuntat acum ca au fost demarate proceduri impotriva celor doi fotbalisti, Kudela primind momentan si o etapa de suspendare din competitiile UEFA. 

"Ca urmare a anchetei purtate de inspectorul Comisiei de Etica si Disciplina in privinta incidentelor care au avut loc la mansa a doua a meciului dintre Rangers FC si SK Slavia Praga din optimile Europa League, au fost demarate proceduri impotriva lui Ondrej Kudela pentru a stabili daca a incalcat articolele 14 (1) si 15 (1)(a)(iv) din regulamentul UEFA si impotriva lui Glen Kamara pentru a stabili daca a incalcat articolul 15 (1)(g).

In conformitate cu Articolul 49, Comisia de Etica si Disciplina a decis suspendarea lui Ondrej Kudela pentru un meci din orice competitie UEFA pentru care este eligibil", se arata in comunicatul UEFA. 

La finalul anchetei, Kudela si Kamara ar putea sa fie pedepsiti drastic. Articolele la care face referire comunicatul forului european prevad suspendari intre 5 si 10 meciuri. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!