Comitetul Olimpic si Sportiv Roman Jocurile Olimpice de la Rio 2016 Sporturi SCANDAL MONSTRU la COSR! Patru sefi au fost trimisi in judecata pentru falsificarea echipamentului de la Jocurile Olimpice din 2016!

SCANDAL MONSTRU la COSR! Patru sefi au fost trimisi in judecata pentru falsificarea echipamentului de la Jocurile Olimpice din 2016!

Mai multi sefi din Comitetul Olimpic si Sportiv Roman au fost trimsi in judecata!

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 04 Ianuarie 2021, 17:36
Data actualizarii: Luni 04 Ianuarie 2021, 17:40

Este vorba despre secretarul general al Comitetului si Sportiv Roman, Ioan Dobrescu, directorul Carmen Trocan, consilierul juridic Georgeta Misca si directorul executiv Razvan-Silviu Dumbrava.

Acestia, la care se adauga Ileana Sabina Dumitrache, proprietarul unei firme, au fost trimisi in judecata de Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 1 pentru abuz in serviciu.

Concret, este vorba despre echipamentele pe care sportivii romani le-au purtat la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro.

Desi era prezentat drept Kappa, echipamentul s-a dovedit ca nu era decat un fake care evea etichete de la o alta firma si care a costat nu mai putin de 130.000 de euro, potrivit Gazetei Sporturilor.

La acel moment, campioana de la scrima Ana-Maria Popescu a vorbit despre acest moment stanjenitor pentru intreaga delegatie: "Ne-a fost rusine! Pana si delegatia refugiatilor a fost mai bine imbracata decat noi".

De asemenea, si campioana de la judo Corina Caprioriu a dezvaluit un episod socant pentru un asemenea nivel: "Curg atele din nou!".

Conform sursei citate, firma care s-a ocupat de aducerea acestui echipament, Pax Creative, era fondata chiar de Octavian Morariu, membru a Comitetului International Olimpic si de Ioan Dobrescu, la acel moment secretar general al COSR.

Dupa patru ani si jumatate, Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 1 a decis sa ii trimita in judecata pe cei implicati, desi a realizat perchezitii la sediul COSR imediat dupa Jocurile Olimpice.

SURSA FOTO: GSP.RO

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!