Spania

Plecarea lui Messi l-a dat peste cap! Jucătorul de pe Camp Nou care vrea să semneze cu PSG 

Barcelona se află în plin proces de reconstrucție.

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Duminica 24 Octombrie 2021, 16:59
Data actualizarii: Duminica 24 Octombrie 2021, 17:00

Plecarea lui Messi a fost principala lovitură pentru catalani în acest sezon, însă ea a avut loc în contextul situației financiare a clubului, care nu era deloc bună. Joan Laporta face tot posibilul să redreseze situația și să readucă Barcelona în prim-planul fotbalului, iar pentru asta a pregătit un plan de reconstrucție, bazat pe tineri jucători. 

Pentru a putea facilita situația și a rezolva din probleme, Koeman a apelat la jucătorii cu greutate din vestiar pentru a-și micșora salariile, iar printre ei se află și Jordi Alba, unul dintre căpitanii echipei. Fundașul era unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Messi, iar plecarea sa a reprezentat o lovitură pentru el. 

  • Barcelona

Alba, gata să plece de la Barcelona

Starul slab de sezon, dar și convingerile lui Ronald Koeman nu sunt pe placul tuturor fotbaliștilor, iar Jordi Alba este unul dintre ei. În ciuda rezultatelor slabe, tehnicianul neerlandez nu a fost demis de Laporta, lucru ce i-a surprins pe jucători. Fundașul ar fi sătul de situația de la club, iar o posibilă plecare ar fi luată în calcul. 

Jucătorul ar fi dispus să asculte oferte din partea lui Paris Saint-Germain, iar Messi ar putea influența acest transfer, pentru a se reuni cu bunul său prieten, anunță El Nacional.

Mutarea nu ar fi cea mai rea pentru Barcelona, care ar scăpa de un salariu mare. În acest moment, salariul lui Alba se învârte în jurul sumei de 12 milioane de euro net, pe sezon, astfel că o plecare ar elibera din masa salarială și ar ajuta cu fair-play-ul financiar. 

Modifică setările cookies