Lionel Messi Barcelona PSG Spania

Mărturisiri după ce Messi a părăsit Barcelona: „Lucrurile s-au complicat din punct de vedere sportiv, nu economic!”

În această vară, Lionel Messi a părăsit-o pe Barcelona după 21 de ani

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 14 Septembrie 2021, 13:53
Data actualizarii: Marti 14 Septembrie 2021, 14:57

Lionel Messi (34 ani) s-a despărțit în această vară de Barcelona după 21 de ani petrecuți în cadrul clubului. La ultima conferință de presă de pe Camp Nou, superstarul mondial și-a luat la revedere de la echipa blaugrana în lacrimi și a declarat că nu și-a dorit să plece de la clubul care l-a format.  

Mărturisiri după ce Messi a plecat la PSG

De altfel, și Joan Laporta a specificat că Barcelona nu și-a dorit niciodată să renunțe la cel mai bun jucător din istoria clubului, doar că plafonul salarial impus de La Liga și datoriile pe care catalanii le-au înregistrat în timpul pandemiei, l-au forțat să pe președintele echipei blaugrana să nu îi poată prelungi contractul lui Messi. 

  • Mărturisile dupa ce Messi a părăsit Barcelona: „Lucrurile s-au complicat din punct de vedere sportiv, nu economic!”

Însă Jaume Roures, CEO-ul Mediapro și omul care a contribuit la campania lui Laporta din primăvara acestui an, susține că motivul pentru care argentinianul nu a continuat alături de Barcelona a fost de ordin sportiv, nu economic. 

„Continuitatea lui Messi la Barcelona era în plină desfășurare. Banii de la CVC nu s-au luat în calcul. Liga și președintele Barcelonei au dorit să găsească soluții pentru ca Messi să continue și au ajuns la concluzia că totul este pe drumul cel bun.

Nu a fost semnat nimic, totul a fost un acord verbal. Cu câteva zile înainte, totul s-a complicat din toate părțile. Nu există nicio condiție pentru problema CVC. Cred că lucrurile s-au complicat din punct de vedere sportiv, nu din punct de vedere economic. Messi a acceptat deja concesiunile cerute, după cum a declarat și el. Toată lumea a făcut tot posibilul, dar lumea fotbalului este foarte complexă”, a declarat Jaume Roures, potrivit sport.es. 

De asemenea, omul de afaceri consideră că Messi ar fi putut fi păstrat și fără banii de la CVC, multinaționala exprimându-și dorința să cumpere 11 procente din drepturile La Liga pentru următorii 50 de ani în schimbul a 2.1 miliarde de euro. 

„S-ar fi putut realiza mai multe progrese în ceea ce privește reînnoirea lui Messi”
Lucrurile nu sunt ușoare. Cererea și nevoia de a avea o echipă competitivă este ceva ce Leo a spus de când a devenit căpitan. În opinia mea, s-ar fi putut realiza multe progrese în ceea ce privește reînnoirea lui Messi, chiar și fără banii de la CVC”, a precizat Jaume Roures.

În cele din urmă, Messi a semnat un contract valabil doi ani cu PSG, cu opțiunea de prelungire pe încă un sezon.

Modifică setările cookies