Echipa care regretă că i-a dat drumul lui Ianis Hagi: „Renaștere! Fiul celebrului Gheorghe e astăzi protagonist”

Ianis Hagi alaves Fiorentina Gheorghe Hagi Spania
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 25 Aprilie 2024, 11:25
Data actualizarii: Joi 25 Aprilie 2024, 11:25

Ianis Hagi (25 de ani) are viitorul incert, după ce n-a confirmat în Spania.

Fiul „Regelui” nu va fi păstrat de către Deportivo Alavés și pentru început se va întoarce în Scoția, la Rangers. Există zvonuri că Ianis va semna cu Galatasaray, echipa unde tatăl său a scris istorie.

Chiar dacă nu se află într-o formă deosebită, Ianis Hagi este protagonistul unui amplu material apărut pe site-ul jurnalistului Gianluca Di Marzio. Italienii au urmărit evoluția lui Hagi Jr. după ce a plecat de la Fiorentina și îl laudă pentru progresele făcute.

Italienii îl laudă pe Ianis Hagi, renăscut după perioada de la Fiorentina

„Promisiune ratată sau un regret pe piața transferurilor? Ianis Hagi, de la Fiorentina la renaștere” este titlul materialului apărut în Italia. „După experiența sa în Italia, fiul celebrului Gheorghe Hagi este astăzi protagonist la Alavés”, notează sursa citată.

„Când cariera lui părea deja încheiată la vârsta de 20 de ani, tatăl său, Gheorghe, a intervenit și i-a oferit o nouă oportunitate. Întoarcerea în România, ca simbol al renașterii, pentru a-și regăsi talentul. După 18 luni petrecute în Italia, Hagi s-a întors la Viitorul. A făcut un super sezon, cel al relansării, cu 14 goluri și opt pase decisive în 39 de apariții în campionat și Cupă. Apoi a fost cumpărat mai întâi de Genk, cu 4,5 milioane de euro, și ulterior de Glasgow Rangers, pentru 6 milioane.

Astăzi, la 25 de ani, este protagonist în La Liga. Ajuns la Alavés sub formă de împrumut, a avut până acum 18 apariții, fără să marcheze vreodată. Dar contribuția lui a fost fundamentală pentru salvarea de la retrogradare a echipei antrenate de Luis Garcia. Promisiune ratată sau regret pe piața transferurilor? Viitorul său încă se scrie”, scriu italienii.

Ianis Hagi, doar două apariții la Fiorentina

Publicația amintită rememorează problemele pe care Ianis Hagi le-a avut în Toscana. „Paulo Sousa l-a debutat în Serie A la 18 ani, dar vârsta lui fragedă și concurența acerbă din atac l-au împiedicat să răzbată la Fiorentina. Nu a reușit să-și facă loc pentru a-și croi drum în Italia. 

A debutat contra lui Cagliari, introdus pe teren cu un sfert de oră înainte de final, dar în total a rămas cu doar două apariții în campionatul italian. Spre deosebire de relația idilică cu Paulo Sousa, noul antrenor Stefano Pioli a fost acuzat de însuși Hagi senior că a împiedicat ascensiunea lui Ianis”, mai scrie sursa citată.

Ianis Hagi a ajuns la Fiorentina în 2016, în schimbul a două milioane de euro. După doi ani, Viitorul l-a răscumpărat din Toscana pentru 2,8 milioane de euro. Gică Hagi i-a redat încrederea, i-a oferit libertate și cota lui Ianis a crescut din nou. După un an și jumătate la Constanța, Hagi Jr. a fost vândut la Genk. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!