Ousmane Dembele Barcelona Hristo Stoichkov Spania

Dembele a fost jucător cheie la Barcelona în ultimele meciuri, dar Stoichkov rămâne vehement: „Nu i-aș prelungi contractul!” 

Ousmane Dembele (24 ani) a intrat în ultimele luni de contract și poate pleca gratis în vară de la FC Barcelona. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Marti 22 Martie 2022, 14:45
Data actualizarii: Marti 22 Martie 2022, 14:50

Atacantul francez a refuzat toate ofertele de prelungire venite din partea catalanilor, problema fiind de ordin economic. Oficialii Barcelonei i-au făcut diferite propuneri care însă nu s-au ridicat la pretențiile sale, în contextul în care clubul trece printr-o perioadă financiară delicată, având datorii de peste un miliard de euro. 

Dembele s-a transformat în ținta huiduielilor și fluierăturilor fanilor catalani la aparițiile din iarnă în tricoul Barcelonei, dar cu prestațiile din ultimele meciuri a reușit să 'îi recâștige'. Francezul, deși nu a marcat, a fost omul cheie în ultimele victorii ale Barcelonei, ultima fiind chiar duelul din El Clasico, cu Real Madrid, 4-0, când a bifat două assist-uri. 

Hristo Stoichkov, reacție dură la adresa lui Ousmane Dembele

Nu doar fanii s-au arătat nemulțumiți de jucătorul francez, ci și fostele glorii ale clubului. Hristo Stoichkov a vorbit recent despre El Clasico și a abordat și subiectul Dembele, fiind categoric în părerea că Barcelona nu ar trebui să îi prelungească înțelegerea. 

Principalul motiv pentru care campionul mondial din 2018 a atras atâtea reacții negative are legătură cu mărirea cerută pentru a rămâne pe Camp Nou. De la transferul său, din 2017, jucătorul a avut perioade lungi de timp în care a lipsit din cauza accidentărilor suferite, astfel că aportul său la echipă nu a fost cel pe nivelul sumei de transfer, care s-a ridicat la 105 milioane de euro. 

„Dacă vrea să își prelungească contractul să iasă acum și să spună că vrea să rămână. Nu cunoaște istoria clubului. Pentru două, trei meciuri în care a jucat bine...

E un jucător care are calitate și trebuie să profităm de el până își încheie contractul”, a spus Stoichkov conform cotidianului SPORT

  • 30 de milioane de euro este cota lui Ousmane Dembele conform Transfermarkt. 
  • 30 de goluri și 32 de assist-uri a reușit în 139 de meciuri jucate în tricoul Barcelonei din 2017 și până în prezent. 

Bulgarul a lăudat și prestația echipei lui Xavi Hernandez din duelul cu Real Madrid: „Am văzut încălzirea echipelor și chipurile erau complet diferite. Unii erau concentrați iar alții rădeau, glumeau. Araujo i-a lăsat clar lui Vinicius să înțeleagă pe unde nu poate trece. A făcut o treabă bună. 

Mesajul lui Xavi a ajuns la jucători și joacă în așa fel încât zici că sunt pe teren propriu. Pedri a recuperat mai multe baloane decât cei patru de la Real Madrid. De Jong a demonstrat că atunci când echipa e bine are mult talent. Duelul va fi amintit mult timp. E un meci complet din toate punctele de vedere, atât fizic, tactic cât și la nivel de mentalitate”. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!