Mirel Radoi Echipa Nationala de Fotbal Federatia Romana de Fotbal Nationala

Rădoi recunoaște cea mai mare gafă făcută la națională: „Mi-au dat eroare! O să am în minte mereu, unde voi merge!”

Mirel Rădoi (40 ani) a vorbit după ce a părăsit banca tehnică a echipei naționale de fotbal.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 27 Decembrie 2021, 13:46
Data actualizarii: Luni 27 Decembrie 2021, 13:48

Contractul lui Mirel Rădoi cu Federația Română de Fotbal a expirat la începutul lunii decembrie, iar antrenorul a decis că nu își va mai prelungi înțelegerea, în ciuda faptului că cei din conducere i-au propus acest lucru. Selecționerul a ratat două dintre obiectivele naționalei: calificarea la EURO 2020, dar și barajul pentru Mondialul din 2022. 

Într-un interviu acordat recent, fostul selecționer a dezvăluit care au fost lucrurile care nu au ieșit așa cum și-a dorit și cum a gândit el.

Mirel Rădoi, sincer după plecarea de la națională

„Da, imediat (n.r. - a crezut că România va termina pe locul al doilea în grupa din preliminariile Campionatului Mondial). Pentru că noi am văzut tragerea la sorţi, toată lumea a căzut de acord că doar un miracol face că România să termine pe primul loc. 

Eu am spus că pentru locul doi va fi bătaia între România, Macedonia de Nord şi Islanda. Armenia putea să fie echipa care să împiedice pe oricine, dar pentru mine nu era o echipă care să poată să termine pe locul doi. Drept dovadă că în primele meciuri am făcut nouă puncte, nejucând absolut nimic, dar absolut nimic”, a declarat Mirel Rădoi pentru Telekom Sport

Gafa comisă de Mirel Radoi pe banca tehnică a naționalei României

Totodată, fostul selecționer a vorbit și despre cea mai mare greșeală pe care a făcut-o pe banca naționalei: calculele. Rădoi a recunoscut că a greșit calculele făcute atât la Jocurile Olimpice, cât și în cazul calificării la Mondial, iar asta l-a costat. 

„Oarecum am stat şi m-am gândit, calculele hartiei mie mi-au dat la naţională... Mi-au dat eroare. Calculele hârtiei spuneau în felul următor. Începând cu Jocurile Olimpice, Coreea de Sud va trebui să câştige toate meciurile în grupă, noi cu patru puncte mergeam mai departe. Ce s-a întâmplat... La primul meci, Noua Zeelandă câştigă contra Coreeei de Sud şi merge mai departe. Deci, calculele hartiei aici au dat eroare.

Mai departe către grupa calificare de la Mondial. Dacă Germania câştigă, în mod logic toate meciurile, România termină pe locul doi. Deci pe noi calculele hartiei, o să am în minte mereu, unde voi merge, calculele hartiei îmi dau eroare şi atunci va trebui să nu mai ţin cont de ele. 

Noi ne-am gândit că următoarea noastră candidată este Macedonia de Nord, ceea ce s-a şi întâmplat, din păcate. Chiar dacă ajunsesem la mâna noastră, cu două partide înainte, mă refer la partida cu Islanda, să terminăm pe locul doi”, a adăugat fostul selecționer. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!