Nationala

Președintele lui FC Argeș: "Sperăm să ajutăm naționala, în curând, cu noul Dobrin sau noul Mutu"

România va înfrunta Armenia, astăzi, de la ora 21:45, pe Stadionul "Steaua", partida urmând să fie în direct la PRO TV, VOYO și livetext pe www.sport.ro.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 11 Octombrie 2021, 19:25
Data actualizarii: Luni 11 Octombrie 2021, 20:10

Argeșul a produs, de-a lungul timpului, jucători importanți pentru echipa națională, precum Nicolae Dobrin, Adrian Mutu, Nicolae Dică, Bogdan Stancu, Ion Vlădoiu, Daniel Coman, Andrei Prepeliță, Cristian Tănase sau Jean Barbu. Însă, piteștenii nu au mai avut un jucător la echipa naționala de seniori a României din 2008, când Cristi Tănase debuta în meciul cu Georgia. În ultimii ani, din cauza lipsei unei echipe în Liga 1, clubul a pierdut jucători cu potențial, precum Virgil Ghiță. 

"Argeșul era unul dintre marile bazinele de talente ale fotbalului românesc, la fel ca zona Craiovei, Constanței sau Moldovei. Dar acum avem doar doi jucători convocați la nivel U21, pe Cristian Dumitru și Alexandru Ișfan.  Dumitru este jucător împrumutat de la FCSB, dar eu îl consider de-al nostru, pentru că la FC Argeș a jucat cel mai mult în Liga 1. A fost un jucător important pentru echipa noastră, ne-a ajutat foarte mult. Și Ișfan este un băiat talentat, mai avem câțiva cu potențial în lot. 

La 16-17 ani avem copii foarte buni, numai că ei trebuie crescuți, antrenați, educați, alimentați cum trebuie. Nu prea au fost promovați, acum am înființat această echipă secundă, în Liga 3, unde jucăm cu mulți juniori de 16-17 ani. Sunt jucători buni, cred că în doi-trei ani veți auzi de ei. S-a pierdut mult timp la Pitești și s-au risipit mulți copii buni. 

Până de curând, ce am avut mai bun a plecat la academia lui Gică Hagi sau la academiile altor cluburi din Liga 1, pentru că nu aveam echipă în prima divizie și ne eram greu să îi ținem. Lucrurile sunt acum pe un făgaș normal, suntem mai bine, sperăm să fim și mai bine. Avem antrenori și jucători foarte buni, cred că avem condițiile necesare să creștem fotbaliști de valoare, acum avem nevoie doar de timp. 

Talentele mari sunt greu de găsit, dar și mai greu este să îi crești cum trebuie și să îi ajuți să ajungă la potențialul lor maxim. Greul începe după ce îi găsești. Știți câți jucători excepționali s-au pierdut în România... Avem copii foarte talentați, sper să fie printre ei noul Dobrin sau noul Mutu, să ajute și pe FC Argeș, să ajute și echipa națională", a spus Vlădoiu pentru Sport.ro. 

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies