Ca Germania! Și Armenia poate alinia oricând o echipă cu origini în afara țării. România-Armenia este luni, de la 21:45, în direct pe ProTV și VOYO

Naționala din Caucaz a naturalizat africani, sud-americani și ruși.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 10 Octombrie 2021, 09:57
Data actualizarii: Duminica 10 Octombrie 2021, 10:08

Dacă împotriva României nemții au avut jumătate din lot cu origini în afara Germaniei, și următoarea adversară a ”tricolorilor” a adoptat aceeași politică de selecție. Armenia a naturalizat africani, sud-americani sau ruși, o parte dintre ei având unul dintre părinți sau bunici de origine armeană.

Șase ”achiziții” au fost doar în ultimul an

De exemplu, toți cei trei portari din lotul actual sunt ruși, fiind racolați de federația din Armenia în ultimul an. La fel, trei dintre atacanți au fost recuperați din Rusia și Argentina: au primit cetățenia armeană și au debutat la naționala din Caucaz în 2021.

România-Armenia este luni, de la 21:45, în direct pe ProTV și VOYO

În total, sunt zece jucători cu origini în afara Armeniei: David Yurchenko (Rusia, Turkmenistan), Anatoli Ayvazov (Rusia), Stanislav Buchnev (Rusia), Jordy Monroy (Columbia), Andre Calisir (Suedia, accidentat între timp), Solomon Udo (Nigeria), Eduard Spertsyan (Rusia), Artyom Avanesyan (Rusia), Aleksandr Karapetyan (Georgia) și Lucas Zelarayan (Argentina). 

Acestora li s-ar putea adăuga oricând Wbeymar Angulo (Columbia) sau Norberto Briasco (Argentina), prezenți la acel 3-2 cu România din luna martie, însă neconvocați acum.

Selecționerul este și el străin: spaniolul Joaquin Caparros

Joaquin Caparros este antrenorul Armeniei din martie 2020. A avut rezultate foarte bune, câștigând anul trecut grupa din Liga Națiunilor și aflându-se acum în lupta pentru locul al doilea în preliminariile Mondialului.

Tehnician experimentat, Caparros, care va împlini în curând 66 de ani, are în CV echipe de top ca Villarreal, Sevilla, Deportivo La Coruna și Athletic Bilbao.

România-Armenia este luni, de la 21:45, în direct pe ProTV și VOYO

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!