Dan Petrescu antrenor naționala Nationala

Detaliul care indică faptul că Petrescu e tot mai aproape de națională

Fost jucător la Chelsea, Dan Petrescu, antrenorul CFR-ului, își poate împlini un vis. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 04 Decembrie 2021, 08:56
Data actualizarii: Sambata 04 Decembrie 2021, 09:14

A spus mereu că și-ar dori să devină selecționer și a lăsat să se înțeleagă că banca tehnică a națională face parte din planul său. Nu a fost mereu timing-ul potrivit, însă acum, se pare, că e decis să-i conducă pe tricolori. 

După ce Răzvan Burleanu s-a întâlnit cu tehnicianul din Gruia - moment relatat de sport.ro în urmă cu două zile - se pare că fostul număr 2 al Generației de Aur va da un răspuns afirmativ. 

Dan Petrescu, la naționala României 

Chiar dacă ieri, în timpul unei conferințe de presă i-a oprit pe un ton apăsat pe jurnaliștii care pedalau pe subiectul națională, Petrescu pare decis să facă pasul cel mare al carierei. Iar planul lui se vede, scrie GSP, și din atitudinea pe care o afișează în vestiar.

„În ultimele zile, a fost mult mai calm, mai destins. E mai liniștit, nu a mai certat pe nimeni, nu a mai avut critici nici la ultimele vizionări. Așa era și înainte să plece în China, în vara lui 2018”, au declarat pentru GSP.ro surse din cadrul clubului ardelean.

Dan Petrescu are o clauză de reziliere unilaterală de 600.000 de euro la CFR Cluj, adică salariul său pe un an la campioana României.

Dan Petrescu, despre întâlnirea cu Burleanu 

"După cum știți, ieri (n.r.: - joi) am avut o întâlnire cu cei de la Federația, dar pe care n-aș fi vrut s-o am. Am zis că aș vrea să se termine campionatul și să vorbim la final, dar au insistat. Plus că patronul a fost informat. Fără știința lui nu puteam să mă întâlnesc. Am vorbit cu ei, iar pentru mine subiectul e încheiat în momentul ăsta pentru că mai sunt cinci meciuri și nu e normal să vorbim despre mine.

Pe urmă, dacă pierde CFR, se va zice că n-am fost concentrat, că am distrus echipa sau jucătorii. Eu sunt concentrat 100% la CFR 5 meciuri, am contract 3 ani. Acum nu mai depinde de mine, ci de club, de patron. Nu mă mai întrebați altceva, mă întrebați degeaba. Mâine am meci, orice altă întrebare nu mă mai interesează decât despre meciul de mâine", a anunțat Dan Petrescu, la conferința de presă.

Dan Petrescu, salariu de 600.000 de euro

La CFR Cluj, Petrescu primește un salariu anual de 600.000 de euro, cel mai mare dintre antrenorii din Liga 1, are prime pentru câștigarea titlului în Liga 1 și pentru calificarea în competițiilor europene, 1 milion de euro pentru grupele Champions League și 500.000 de euro pentru cele ale Europa League, dar și o clauză de reziliere unilaterală a contractului de 600.000 de euro, adică remunerația pe un an de zile. De asemenea, staff-ul acestuia ar mai reprezenta o cheltuială de minimum 300.000 de euro pe an pentru FRF. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!