Nationala

Dan Petrescu, anunț de ultimă oră după oferta primită de la FRF: "Subiectul e încheiat!"

Dan Petrescu a avut o reacție fermă în momentul în care a fost întrebat despre negocierile cu FRF.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 03 Decembrie 2021, 14:10
Data actualizarii: Vineri 03 Decembrie 2021, 14:18

Președintele Răzvan Burleanu și directorul tehnic Mihai Stoichiță s-au întâlnit cu Dan Petrescu, joi, pentru a-i propune funcția de selecționer al echipei naționale a României.

Dan Petrescu: "Preluarea naționalei nu mai depinde de mine"

Dan Petrescu a anunțat ieri că va oferi un răspuns în a doua parte a lunii decembrie, după ce Liga 1 va lua pauză. O zi mai târziu, antrenorul lui CFR Cluj lasă de înțeles că decizia nu mai stă în mâinile sale, iar FRF și patronul Neluțu Varga trebuie să se pună de acord asupra modului în care se poate produce despărțirea de campioana României.

  • Dan Petrescu

Dan Petrescu are o clauză de reziliere unilaterală de 600.000 de euro la CFR Cluj, adică salariul său pe un an la campioana României.

"După cum știți, ieri am avut o întâlnire cu cei de la Federația, dar pe care n-aș fi vrut s-o am. Am zis că aș vrea să se termine campionatul și să vorbim la final, dar au insistat. Plus că patronul a fost informat. Fără știința lui nu puteam să mă întâlnesc. Am vorbit cu ei, iar pentru mine subiectul e încheiat în momentul ăsta pentru că mai sunt cinci meciuri și nu e normal să vorbim despre mine.

Pe urmă, dacă pierde CFR, se va zice că n-am fost concentrat, că am distrus echipa sau jucătorii. Eu sunt concentrat 100% la CFR 5 meciuri, am contract 3 ani. Acum nu mai depinde de mine, ci de club, de patron. Nu mă mai întrebați altceva, mă întrebați degeaba. Mâine am meci, orice altă întrebare nu mă mai interesează decât despre meciul de mâine", a anunțat Dan Petrescu, la conferința de presă.

La CFR Cluj, Petrescu primește un salariu anual de 600.000 de euro, cel mai mare dintre antrenorii din Liga 1, are prime pentru câștigarea titlului în Liga 1 și pentru calificarea în competițiilor europene, 1 milion de euro pentru grupele Champions League și 500.000 de euro pentru cele ale Europa League, dar și o clauză de reziliere unilaterală a contractului de 600.000 de euro, adică remunerația pe un an de zile. De asemenea, staff-ul acestuia ar mai reprezenta o cheltuială de minimum 300.000 de euro pe an pentru FRF. 
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies