Liga Campionilor

EXCLUSIV E mai dificil în Liga 1 decât în Champions League? "Poate e mai ușor să arbitrezi fără simulări și fără țipete de pe bancă"

Unui arbitru obișnuit cu simulările, scandalurile, presiunea și fragmentările de la meciurile din Liga 1 i se poate părea mai ușor de condus o partidă din fazele superioare ale Champions League, crede un fost fotbalist român. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 27 Aprilie 2022, 17:29
Data actualizarii: Miercuri 27 Aprilie 2022, 17:40

Dorin Goian (41 ani) a apreciat modul în care Istvan Kovacs și brigada sa au condus partida Manchester City - Real Madrid, 4-3, manșa tur a semifinalei Champions League. Fostul internațional crede că un meci de asemenea calibru are o mare încărcătură psihică, dar că valoarea fotbaliștilor, profesionalismul antrenorilor și fairplay-ul celor două mari cluburi îi poate face viața mai ușoară unui arbitru obișnuit cu simulările și presiunea pusă de staff-urile tehnice în Liga 1. 

"A fost un arbitraj foarte bun al lui Istvan Kovacs. E o presiune foarte mare să arbitrezi o semifinală de Champions League, mai ales una între City și Real. Este ceva extraordinar pentru arbitrajul românesc. E bine că avem români care arbitrează meciuri în Champions League. Ne dorim să avem brigăzi românești în finale de Cupă Mondială, Campionat European, Champions League, Europa League, Olimpiadă... Îi dorim și lui Hațegan însănătoșire grabnică și cred că poate reveni în arbitraj, pentru că este la același nivel cu Kovacs, primea deja delegări regulate în Champions League. 

Kovacs fost în nota meciului, a prestațiilor celor două echipe. A fost inspirat, mai ales la golul lui Bernardo Silva. Sunt sigur că opt din zece arbitri ar fi fluierat imediat acel fault, pentru că era o lovitură liberă de pe 20 de metri. El a avut răbdare și nu a fluierat  imediat. A fost o decizie foarte importantă. 

Poate că el a avut aceeași prestație ca în Liga 1, dar diferența a făcut-o jucătorii pe care i-a arbitrat. La meciuri ca City - Real nu ai aproape deloc simulări, sunt mai puține întreruperi, calitatea fotbaliștilor e incredibilă, gazoanele sunt mai bune, se pasează mai mult și există VAR. Cred că îi este mult mai ușor și arbitrului să fluiere ce vede. Nu mai are parte nici de presiuni din partea băncilor tehnice, care ies la margine și țipă la fiecare decizie. E altceva, e altă competiție, e alt fotbal. Chiar dacă există o presiune psihică, pentru că e un nivel înalt, poate că e mai ușor de condus o semifinală de Ligă decât la un meci din Liga 1", a spus Goian pentru Sport.ro. 

Modifică setările cookies