Fotbal intern

EXCLUSIV Istvan Kovacs, lăudat de un fotbalist care i-a pus probleme: "A fost acuzat de aroganță, dar și-a arătat clasa"

Istvan Kovacs a arbitrat foarte bine partida dintre Manchester City și Real Madrid, manșa tur a semifinalei Champions League 2021-2022.
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 27 Aprilie 2022, 16:08
Data actualizarii: Miercuri 27 Aprilie 2022, 16:32

Arbitrul român și brigada sa au luat deciziile corecte într-unul dintre cele mai importante și spectaculoase meciuri ale anului în fotbalul european. Kovacs a fost lăudat chiar și de Dan Alexa, unul dintre fotbaliștii care îi dădeau bătăi de cap la începutul carierei sale de "central". 

"A fost un arbitraj excepțional al lui Istvan Kovacs"

"A fost un arbitraj excepțional al lui Istvan Kovacs. A condus bine meciul, a fost inspirat la golul lui Bernardo, cred că acolo și-a arătat clasa. Altul putea să fie cursul fazei și al meciului, dacă fluiera fault la Zincenko. A fost un moment de mare ispirație al lui și îl felicit, chiar a făcut un meci excepțional. E un moment foarte bun al carierei lui, dacă nu cel mai important. 

Kovacs e un arbitru foarte talentat. Arbitrează de foarte mult timp, duce meciurile foarte bine. Simte jocul, nu poate fi intimidat. Probabil că e mai ușor să te motivezi pentru o semifinală de Champions League, decât pentru partidele din Liga 1. A fost acuzat de o anumită aroganță, care de multe ori l-a tras în jos. Dar este clar un arbitru foarte bun", a spus Alexa pentru Sport.ro. 

În urmă cu doi ani, Kovacs spunea că Alexa i-a pus probleme pe teren

"Ştiam jucătorii cum se comportă, m-am mândrit că am putut să-i arbitrez. Fiind atât de tânăr, toţi jucătorii m-au respectat. Am avut dificultăţi cu jucătorii care nu şi-au dat sema dacă s-a putut cu acest arbitru sau nu.

Ionel Ganea, Dan Alexa erau cei mai răi din Liga 1. Jucau la Timişoara, care era o echipă foarte fizică. Apoi Mirel Rădoi, Dorin Goian, Petre Marin, de la Steaua, Florin Bratu şi Ionel Dănciulescu, de la Dinamo.

La primul meci al meu în Liga 1, în 17 august 2007, în minutul 70, l-am eliminat pe Ionel Ganea. Peste două etape a revenit şi după aia s-a întâmplat ce s-a întâmplat cu Mudura", spunea Kovacs, la Digi Sport, în aprilie 2020.   

Modifică setările cookies