Liga Campionilor

VIDEO Englezii s-au supărat pe Istvan Kovacs! Daily Mail i-a acordat o notă mică după o prestație remarcabilă: „Decizii ciudate!” 

Chiar dacă Manchester City a câștigat, o publicație din Anglia îl contestă pe Istvan Kovacs. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 27 Aprilie 2022, 13:16
Data actualizarii: Miercuri 27 Aprilie 2022, 13:26

Prima manșă a semifinalei Champions League, dintre Manchester City și Real Madrid, 4-3, a fost un adevărat regal pentru fotbal. Pe lângă cele 7 goluri ale partidei, ambele echipe s-au întrecut în ratări și faze superbe de a înscrie. Iar la acest spectacol a contribuit și Istvan Kovacs (37 ani). Arbitrul român a fost lăudat în presa din Spania pentru prestația sa remarcabilă, iar inclusiv marele Pep Guardiola (51 ani) și-a prezentat scuzele pentru că a fost vehement la adresa „centralului”, în urma unui out dictat corect de Kovacs. 

Doar că britanicii nu au fost impresionați de arbitrajul românului, iar Daily Mail l-a notat cu 5: „Nu a fost în vârful meciului. Unele decizii ciudate pentru ambele echipe”, a scris Jack Gaughan pentru publicația engleză. 

Criticat de unii englezi, lăudat de alții

Pe de altă parte, Martin Samuel, un cunoscut jurnalist britanic a analizat golul de 4-2 al lui Bernardo Silva (27 ani), când Istvan Kovacs a lăsat avantaj pentru City, în urma unui fault făcut de Toni Kross (32 ani) asupra lui Oleksandr Zinchenko (25 ani). Acesta este de părere că arbitrul a procedat corect, chiar dacă susține că Courtois se oprise. 

„Trecuseră 74 de minute când Zincenko a fost răsturnat spectaculos la marginea careului. Jucătorii Madridului au văzut faultul și unii s-au oprit. Nu toți. A fost agitație în jurul lui Silva, care a pătruns în careu cu mingea la picior. De-abia atunci au realizat că românul Istvan Kovacs lăsase avantaj. 

Printre cei care se opriseră a fost și portarul Courtois. De-abia s-a mișcat la șutul lui Silva. Kovacs arăta cu fermitate că a fost un gol corect”, a scris Samuel.

Martin Samuel a scris și despre hențul în careu comis pe Aymeric Laporte (27 ani), care a dus la penalty-ul transformat superb de către Karim Benzema (34 ani). Chiar dacă i s-a părut o decizie dură, englezul îi dă credit lui Kovacs și susține că „centralul” din Carei a fost îndreptățit de regulament, atunci când a arătat punctul cu var. 

„Când Laporte a vrut să îndepărteze mingea la o centrare, balonul i-a șters capul și apoi mâna întinsă. Penalty dictat de Kovacs. A părut aspru. Gestul lui Laporte a fost accidental, de neevitat. Dar acestea sunt regulile moderne”, a mărturisit jurnalistul. 

Modifică setările cookies