UEFA Fair Play Financiar interdictie Manchester City uefa champions league Liga Campionilor

BREAKING NEWS | Manchester City, exclusa din Champions League? Decizia luata in aceasta dimineata de UEFA si reactia imediata a seicilor

Manchester City este foarte aproape de excluderea din UEFA Champions League, anunta BBC si Daily Mail!

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 16 Mai 2019, 12:24
Data actualizarii: Joi 16 Mai 2019, 12:38

Presa engleza anunta ca Manchester City este foarte aproape de excluderea din UEFA Champions League pentru cel putin un sezon, anunta ziarele din Anglia! In aceasta dimineata, UEFA a decis sa trimita dosarul celor de la City la Corpul de Control al Finantelor Cluburilor, suspectandu-i pe campionii Angliei ca au incalcat regulile Fair Play-ului Financiar.

Investigatia asupra celor de la Manchester City dureaza de mai multe luni, dupa ce in 2018 cotidianul german Der Spiegel a publicat mai multe dovezi in acest sens.

New York Times a scris la inceputul saptamanii ca oficiali ai UEFA au ajuns la concluzia ca City se face vinovata de incalcarea regulilor si ar trebui exclusa cel putin pentru un sezon din Europa!

Manchester City a fost deja amendata cu 50.000.000 euro pentru incalcarea regulilor privind cheltuielile, pentru fapte comise in 2014.

Potrivit dovezilor prezentate de Der Spiegel, Manchester City a folosit bani proveniti din finantarea directa a Abu Dhabi United Group, fond de investitii detinut de seicul Mansour.

De asemenea, investigatia Football Leaks a notat ca cei de la City au ascuns cheltuieli suplimentare de circa 30 de milioane de lire pentru ca cei de la UEFA sa nu sanctioneze clubul.

Comunicatul celor de la City


Manchester City a reactionat imediat dupa anuntul ca UEFA a trimis dosarul la Corpul de Control al Finantelor Cluburilor.

"Manchester City este dezamagita, dar nu surprinsa, de anuntul trimiterii dosarului catre Corpul de Control al Finantelor Cluburilor.

(...)

Manchester City este in totalitate increzatoare intr-un rezultat pozitiv clubului dupa analiza acestei institutii independente de justitie.

Acuzatiile sunt in totalitate false, iar dovezile prezentate de Manchester City au fost pana acum ignorate.

Decizia de astazi contine interpretari gresite", se arata in comunicatul campioanei Angliei.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!