Eugen Trică dorea promovarea, dar echipa sa a intrat în insolvență!

Viitorul Pandurii Targu Jiu Eugen Trica insolventa liga 2 Nicolae Sarcina Liga 2
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 18 Februarie 2022, 10:05
Data actualizarii: Vineri 18 Februarie 2022, 10:14

Semifinalista Cupei României din sezonul precedent a intrat în insolvență, la puțin timp după ce echipa s-a întors din cantonament. 

Viitorul Pandurii Tg. Jiu, ocupanta locului 15 în Liga 2, a intrat în insolvență și i-a fost numit un administrator judiciar de către Tribunalul Gorj.

Echipa se întorsese din cantonamentul din Antalya, iar Trică dorea promovarea

Vestea este cu atât mai surprinzătoare cu cât echipa este deținută de milionarul Nicolae Sarcină, unul dintre cei mai bogați gorjeni, cu o avere de aproximativ 60 de milioane de euro, fusese preluată recent de Eugen Trică, care spusese că a acceptat oferta clubului pentru că voia să lupte pentru promovare în sezonul următor, și a efectuat un cantonament prelungit în Antalya.

Prima ședință a adunării creditorilor a fost stabilită pentru la 7 martie 2022, termenul pentru verificarea creanțelor, plus întocmirea şi publicarea în tabelului preliminar al creanţelor a fost stabilit pentru 18 aprilie, iar data până la care vor fi soluționate eventualele contestații este 2 mai. De asemenea, termenul pentru definitivarea tabelului creanţelor este 30 mai.  

Clubul a pierdut mai mulți jucători importanți

Jucătorii și angajații ar fi neplătiți de mai multe luni, motiv pentru care clubul a realizat doar două transferuri în aceast mercato, pierzându-i pe Vlad Prejmerean (Petrolul), Alin Buleică (Dinamo), Bogdan Moga (FK Csikszereda), Nicușor Grecu, Madikaba Doumbia și Mădălin Ruican (ACS Șimian). Până la finalul sezonului regulat, echipa va mai juca cu Ripensia Timișoara (26 februarie / acasă), Unirea Dej (5 martie / deplasare) și 1599 Șelimbăr (12 martie / acasă).

A jucat semifinala Cupei României, în sezonul trecut

De-a lungul timpului, clubul a purtat denumirile AS Șirineasa, CS Șirineasa, ACS Energeticianul și Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Preferată de patron Lucefărului Oradea, care a fost aleasă să retrogradeze în Liga 3, deși terminase sezonul 2018-2019 pe locul opt, echipa gorjeană a jucat la Petroșani, Șirineasa, Drobeta Turnu Severin și Tg. Jiu și a avut un loc opt ca cea mai bună clasare, în stagiunea 2020-2021. 

În ediția trecută a Cupei României, a ajuns până în semifinalele competiției, unde a fost eliminată, 0-3 și 2-2, de câștigătoarea trofeului, CSU Craiova, după ce trecuse, pe parcurs, pe Viitorul Dăești (2-1, d.p.), FC Argeș Pitești (1-0), Gaz Metan Mediaș (1-0) și Universitatea Cluj (3-1). 

Pe lista foștilor jucători se află Florin Achim, Victoraș Astafei, Alin Buleică, Florin Costea, Mansour Gueye, Horațiu Moldovan, Vlad Rusu, Ciprin Rus, Daniel Paraschiv, Viorel Nicoară, Marius Tomozei, Cătălin Țîră, Daniel Lung, Albert Voinea sau Marius Tomozei. De asemenea, echipa a fost pregătită de Flavius Stoican, Eugen Trică, Cristian Lupuț, Alexandru Ciobanu și Cristian Dulca.  

Sursa foto - @acs.viitorul.pandurii.tg.jiu
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!