Liga 2

Ciucanii, acuze grave după meciul cu Steaua. "Amintește de cea mai întunecată perioadă a pseudo-democrației românești!"

Oficialii FK Csikszereda spun că, la meciul de miercuri, comportamentul ultrașilor steliști de pe stadion a avut însemnătate politică și cere ajutorul UDMR pentru pedepsirea fanilor și a oficialilor MApN.  

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 06 August 2021, 13:24
Data actualizarii: Vineri 06 August 2021, 13:42

La o zi după disputarea meciului Steaua - FC Csikszereda, 1-0, prima partidă oficială jucată pe noul stadion din Ghencea, oficialii clubului din Miercurea Ciuc au transmis un comunicat dur în care acuză comportamentul ultrașilor steliști, care ar fi încercat să intimideze și să jignească echipa oaspete și pe toți membrii etnicilor maghiari din România.

Comunicatul, transmis doar în limba maghiară, singura pe care clubul "roș-negru" o folosește pe rețelele de socializare, cere ajutorul partidului UDMR, aflat în coaliția de guvernamânt, în acest moment, pentru a pedepsi fapte presupus xenofobe, care aduc atingere demnității și liniștii comunității maghiare din România.  

ÎNTREGUL COMUNICAT AL FK CSIKSZEREDA, TRADUS APROXIMATIV ÎN ROMÂNĂ DE REDACȚIE:

"Echipa FK Csikszereda a participat la un eveniment care amintește de cea mai întunecată perioadă a pseudo-democrației românești în meciul de Liga 2 împotriva echipei Steaua București, în seara de 4 august 2021. Cei aproximativ 2.500 de ultrași ai echipei profesioniste de fotbal aparținând Ministerului Apărării, care funcționează într-un mod fără precedent în Uniunea Europeană din fonduri publice, adică și cu contribuția contribuabililor de limbă maghiară, au încercat intimidarea echipei FK Csikszereda și, indirect, a întregii comunități maghiare din România, folosind în mod constant o multitudine de dispozitive pirotehnice pe stadion.                

Deosebit de șocant este faptul că ultrașii au reușit să-și organizeze 'spectacolul' rușinos fără obstacole, cu sprijinul și ajutorul puternic al clubului de stat, care nu a făcut niciun gest pentru a-l opri.

Clubul sportiv și fanii lui FK Csikszereda, la fel ca toți oamenii care simt la fel, condamnă cele întâmplate la meciul Steaua - FK Csikszereda și solicită organelor de stat responsabile, în special membrilor guvernamentali ai Uniunii Democrate Maghiare din România, să prevină acte similare îndreptate împotriva cumunității maghiare, să folosească întreaga gamă de instrumente prevăzute de lege pentru a întreprinde acțiuni ferme împotriva tuturor formelor de insultă aduse comunității noastre.

În același timp, aceștia ar trebui să se asigure că persoanele și oficialii care sprijină financiar, permit și tolerează 'programul' rușinos al ultrașilor de la asociația sportivă aparținând Ministerului Apărării să fie trași la răspundere.

Conducerea Clubului de Fotbal Csikszereda.”

ANTRENORUL SUCIU A FOST MAI ÎMPĂCIUITOR, LA FINALUL MECIULUI

Antrenorul Valentin Suciu s-a arătat, la finalul partidei, mai deranjat de prestația jucătorilor săi, decât de scandarile ultrașilor. "Organizatorii ne-au primit foarte bine. Galeria e galerie, trebuie să scandeze, dar uneori e păcat că se trece de la fotbal la alte lucruri. Nu e normal. Acest stadion frumos merită să fie plin, echipa merită susţinută, dar sportiv. Nu suntem duşmani, suntem competitori, ne întrecem. E o competiţie sportivă. Eu m-am obişnuit că aceste lucruri, nu pot să spun nici că îmi plac, nici că mă deranjează. În febra jocului, nici nu aud foarte multe, doar că e gălăgie.

Puteam să plecăm de aici cu minim un punct, dar cu jocul prestat nu am putut să emitem pretenţii mai mari. Trebuie să ne revenim, a fost prima etapă. Din punctul meu de vedere, astăzi ne-am bătut singuri. Puteam să scoatem mult mai mult din acest joc şi trebuia să scoatem, dar atacul nu prea a funcţionat. Nu a funcţionat chiar deloc", a declarat antrenorul echipei din Miercurea Ciuc, la finalul partidei.

Modifică setările cookies