”Asta e prima urgență”. Nicolae Badea a dezvăluit ce trebuie să facă noii acționari de la Dinamo

Nicolae Badea Dinamo eugen voicu Liga 2
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 28 Februarie 2023, 16:18
Data actualizarii: Marti 28 Februarie 2023, 16:19

Dinamo a ajuns pe loc de play-off în Liga 2 și a primit vești bune și pe plan administrativ, odată cu implicarea firmei Red&White, care a preluat pachetul majoritar de acțiuni de la Dorin Șerdean.

Eugen Voicu, patronul Certinvest și noul acționar de la Dinamo, are un plan bine pus la punct după preluarea clubului din ”Ștefan cel Mare”. Nicolae Badea a vorbit pentru prima oară după ce Șerdean a cedat acțiunile.

Fostul acționar din „Ștefan cel Mare” știe care sunt ”urgențele” de care trebuie să se ocupe noii investitori de la Dinamo.

Nicolae Badea: ”Asta e prima urgență a clubului”

”Nu este un gest necalculat, nu este nici un gest disperat, este un gest evaluat cerebral și dispus să preia o situație cum este la Dinamo, iar primele mesaje pe care le-au dat mi se pare că confirmă ceea ce spun.

Prima urgență a clubului este aceea de a avea un nou plan de reorganizare, pentru că cel care este acum sau cel care a fost respins de judecătorul sindic, s-a dovedit nerealist. Abordat pe o aroganță care nu este bazată pe argumente.

Al doilea lucru care cred că l-au evaluat este legat de îndeplinirea condițiilor de licențiere a clubului. Astea sunt lucruri evidente, dincolo de asumarea obligației de a plăti către domnul Șerdean pachetul de 70%, plus partea către suporteri. Preluarea pachetului de 80% nu este o aventură, este un lucru evaluat, asumat și dispus să fie susținut cu responsabilitate.

Nu același lucru putem să spunem despre responsabilitatea celor care s-au repezit cu cuvinte grele. În fond, ei au preluat pachetul vineri, iar luni am văzut că dezamăgirea unor confrați ai dumneavoastră era mare.

Că deși au preluat pachetul vineri până luni nu s-au făcut plățile către jucători, ca și cum acesta era scopul preluării pachetului. Să fie făcute plăți peste weekend și, cum se spune, la pungă”, a spus Nicolae Badea, potrivit Fanatik.

Pe lângă Certinvest, Eugen Voicu mai are o afacere și în domeniul imobiliarelor. Deține Meta Estate Trust, un furnizor de capital pentru investiții imobiliare. Compania este fondată în anul 2021, în care a înregistrat active totale de 71,6 milioane de lei, dintre care 70 la sută doar active imobilizate.

Potrivit Bursa.ro, compania pe care Voicu o deține în coproprietate era evaluată anul trecut la 104 milioane de lei.

Dinamo este pe locul șase în Liga 2, ultimul care asigură prezența în play-off, la egalitate cu Gloria Buzău, iar în ultimele două etape va juca împotriva celor de la CSC 1599 Șelimbăr (deplasare) și Poli Timișoara (acasă). Cu două victorii în ultimele două partide, ”câinii” își vor asigura, în mare parte, prezența în play-off, unde vor lupta pentru promovarea în prima ligă.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!