Ionut Chirila Academica Clinceni FCSB ilie poenaru Superliga

Un nou moment Șumudică - Petrescu în Liga 1! Reacția lui Poenaru după ce Ionuț Chirilă a criticat punctele pierdute 

Academica Clinceni a pierdut meciul cu FCSB, 2-3, la primul meci al lui Ionuț Chirilă pe banca ilfovenilor, în Liga 1. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Duminica 26 Septembrie 2021, 16:42
Data actualizarii: Duminica 26 Septembrie 2021, 16:46

La finalul meciului, Chirilă a vorbit despre prestația echipei sale, de care s-a arătat încântat, punctând însă că starea fizică a echipei nu este cea mai bună. Mai mult decât atât, antrenorul a ținut să îl 'înțepe' și pe fostul antrenor, criticând faptul că echipa a pierdut puncte cu echipele accesibile. 

După 'modelul' scandalului dintre Marius Șumudică și Dan Petrescu, când cei doi s-au atacat în declarații, totul pornind de la declarațiile actualului antrenor de la CFR Cluj, care s-a plâns de situația în care a găsit lotul. Șumudică i-a răspuns imediat, având o reacție acidă la adresa lui Petrescu. 

  • Ilie Poenaru

Ilie Poenaru a ținut să îi dea replica lui Ionuț Chirilă pentru declarațiile făcute, punctând că actualul tehnician al ilfovenilor ar fi trebuit să își asume problemele echipei, fără să dea vina pe el. 

„În momentul în care preiei echipa din mers, îți asumi aceste lucruri. Dar în acel moment, nu trebuie să dai vina pe cel dinaintea ta. E problema lui, să declare ce vrea, eu știu ce am făcut acolo, știu ce am lăsat. Dacă își dorește să vadă atât de mult la ce nivel era echipa, o să-i prezint toate datele și parametrii. La ce făcea referire, la meciurile cu Mioveni sau cu Chindia, să vadă ca primul a fost dominat în totalitate din punct de vedere fizic, tehnic și tactic.

Dar, ce să fac, în ultimii metri adverși, nu mai poți antrena, acolo e valoarea jucătorului. În loc să fie 3-0 la pauză pentru noi, s-a terminat 1-1 dintr-un penalty gratuit. Am ratat și noi penalty în minutul 86. În meciul cu Chindia dominăm, conducem, suntem egalați. Primim un gol de curtea școlii și egalăm în minutul 93. Păi, când egalezi în acel minut pe Chindia, care când se aglomerează în careu nu-ți mai oferă nicio șansă, eu zic că echipa are potențial”, a spus Poenaru pentru Digi Sport

„S-a bucurat că Milan, echipa lui, a avut ritm. Ia meciurile și analizează-le!”

Noul antrenor al lui Gaz Metan Mediaș a continuat, transmițându-i lui Chirilă că ar trebui să analizeze meciurile pe care le-a menționat pentru a vedea ce nu a funcționat la echipă. Totodată, Poenaru a avut și o remarcă ironică, după ce Chirilă și-a asemănat echipa cu AC Milan. 

„Aseară s-a bucurat că Milan, echipa lui, a jucat, a avut ritm, a pasat, a avut posesie și tot ce trebuie. În a doua repriză nu au pus probleme, absolut deloc. De ce a putut să alerge și să aibă ritm aseară? Hai să ne gândim puțin la ce s-a întâmplat. Ia puțin meciurile de care vorbești și analizează-le și vezi care au fost factorii care au dus la aceste rezultate. În fine, eu nu vreau să comentez absolut nimic, să declare ce vrea el, eu știu ce am făcut la Clinceni și sunt mândru. Sunt momente la echipe când treci prin anumite perioade care influențează.

Acum, ce să fac, să mă apuc să spun ce factori au influențat? Nu mă apuc, că nu sunt doar de natură fotbalistică. Noi, antrenorii tineri, care am venit cu entuziasm și cu elan, ne dorim să facem performanță mare și să ridicăm fotbalul românesc. Asta este cel mai important și trebuie să colaborăm cu toții, nu să stăm să căutăm să ne înțepăm unii pe alții sau să dăm unii în alții, pentru că suferă fotbalul românesc din această cauză. În loc să vedem ce se întâmplă cu toate naționalele noastre, noi stăm să aruncăm vina în stânga și în dreapta”, a concluzionat tehnicianul. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies