Ionut Chirila Academica Clinceni Superliga

Ionuț Chirilă a revenit în Liga 1 și are planuri mari la Clinceni: ”Va fi o piatră grea”

Ionuț Chirilă a revenit după mai bine de patru ani în Liga 1. Antrenorul l-a înlocuit pe Ilie Poenaru la ultima clasată, Academica Clinceni, și susține că are deja ”rețeta” pentru ca ilfovenii să se salveze de la retrogradare.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 21 Septembrie 2021, 17:07
Data actualizarii: Marti 21 Septembrie 2021, 17:10

Primul ”test” al lui Chirilă la Clinceni va fi miercuri, de la ora 16:30, cu FC Buzău, în Cupa României.

„Eu aleg lucrurile cu un grad înalt de dificultate. Am cântărit foarte bine, îmi asum o mare responsabilitate. Clubul este într-o situație delicată, în primul rând sportiv. Să nu uităm că iau o echipă care are două puncte după 9 etape. E foarte complicat să iei o echipă a cărei pregătire și selecție nu le-ai făcut tu. Selecția se face în baza unei filosofii de joc câștigătoare. 

Chirilă, planuri mari la Clinceni: ”În șase luni va fi o piatră grea în Liga 1”

 

E o echipă căreia îi trebuie ridicat moralul, care până acum nu a reușit să câștige meciurile cu formațiile mai accesibile, cum s-ar spune. Acum începe artileria grea, Steaua (n. red. - FCSB), Botoșani, în opinia mea cea mai puternică echipă din campionat ca forță colectivă, care nu mai este o surpriză, ci o certitudine.

Trebuie două lucruri: să facem un mix între jucătorii maturi și cei tineri și salvarea de la retrogradare. Sperăm ca această echipă să crească frumos, eu spun că în 6 luni va fi puternică, o piatră grea în Liga 1, dar am nevoie de aceste 6 luni. Cine spune că în mai puțin de 6 luni se face filosofia de joc câștigătoare, minte”, a spus Chirilă, la conferința de presă în cadrul căreia a fost prezentat la Clinceni.

Chirilă a antrenat ultima oară la ASA Târgu Mureș, în ultimul sezon al echipei în Liga 1. Acesta le-a mai pregătit pe Jiul Petroșani, UTA Arad, Concordia Chiajna și Poli Iași.

Modifică setările cookies