"Trebuie sa fii nebun sa consideri ca va mai fi la fel!" Razvan Burleanu avertizeaza cluburile din Liga 1: "Vor fi dificultati financiare"

"Trebuie sa fii nebun sa consideri ca va mai fi la fel!" Razvan Burleanu avertizeaza cluburile din Liga 1: "Vor fi dificultati financiare"

Pandemia de Covid-19 a afectat serios sezonul din Liga 1, care s-a incheiat astazi, fara ca meciurile restante sa se mai dispute.

Sezonul din Liga 1 a luat oficial sfarsit astazi, fara ca nicio echipa din Liga 1 sa retrogradeze direct. Chindia Targoviste va juca meciul de baraj cu Mioveni pentru promovarea/ramanerea in Liga 1.

Noul sezon competitional va alinia 16 formatii la start, iar Razvan Burleanu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, indeamna cluburile la prudenta maxima in perioada urmatoare.

Oficialul FRF spune ca dificultatile financiare vor fi o certitudine si totul tine de capacitatea cluburilor pentru a-si gestiona cheltuielile. Faptul ca finalul sezonului s-a disputat fara suporteri in tribune, iar la aceste meciuri erau asteptate cele mai mari audiente, a produs pierderi masive in bugetul cluburilor. Mai mult costurile pentru respectarea protocoalelor medicale au lovit si ele puternic:

"Cu siguranta vom avea dificultati financiare la nivelul Ligii 1. Trebuie sa fii nebun sa consideri ca situatia de dinainte de criza, din punct de vedere financiar, nu va fi inclusiv dupa aceasta criza.

Trebuie sa luam in calcul, cand vorbim de pirderi financiare la nivelul cluburilor de Liga 1, in primul rand, faptul ca nu au mai putut avea aceleasi venituri din tichete. Iar finalul de sezon competitional presupune ca realizezi cele mai mari venituri din tichete.

In acelasi timp, cheltuielile pentru cluburile noastre au crescut in aceasta perioada de timp, cu toate aceste masuri sanitare.

Mai mult decat atat, daca e sa ne uitam la aceastra fereastra de transferuri, din aceasta vara, cu siguranta, si aceasta va fi influentata. Ne asteptam ca banii care vor fi in piata sa fie mult mai putini decat au fost in fereastra de transferuri din vara anului anterior", a spus presedintele FRF.

Razvan Burleanu: "Daca nu am fi extins perioada de licentiere, mai multe cluburi nu ar fi luat licenta de Liga 1"

 

Presedintele FRF a continuat sa indemne cluburile la precautie si spune ca situatia ar fi putut fi mai grava in Liga 1:

"Prin urmare, trebuie mare atentie sa putem sa gestionam aceasta situatie. Punctul nostru de vedere, al FRF, este unul de precautie si invitam cluburile sa fie precaute in urmatoarea perioada, astfel incat sa putem sa mentinem aceasta stabilitate financiara, una destul de sensibila.

Pentru ca daca nu am fi extins perioada de licentiere, astazi am fi avut mai multe cluburi care nu si-ar fi putut lua licenta UEFA, dar si cluburi de Liga 1 si Liga 2 care nu si-ar fi luat licenta de Liga 1", a mai spus Razvan Burleanu.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Coronavirus România, bilanț 12 iunie. 127 cazuri noi și 5 decese în ultimele 24 de ore
BRAT
Modifică setările cookies