Dinamo ramane in Liga 1! Comitetul de Urgenta al FRF a DECIS: 16 echipe in sezonul urmator

Dinamo ramane in Liga 1! Comitetul de Urgenta al FRF a DECIS: 16 echipe in sezonul urmator

Astazi a avut loc o sedinta in cadrul Comitetului de Urgenta al FRF in care s-a discutat marirea numarului de echipe din Liga 1.

Comitetul de Urgenta al FRF a decis ca din sezonul viitor al Ligii 1 sa se treaca la un format cu 16 echipe, anunta Gazeta.

Vestea este una uriasa pentru Dinamo, care in ciuda faptului ca a incheiat sezonul pe loc retrogradabil, va ramane in Liga 1 si din sezonul viitor.

Primele 13 clasate din actualul clasament vor continua si din sezonul viitor, urmand sa li se alature nou-promovatele Arges si UTA, iar a 16-a echipa din clasament va fi decisa in urma unui meci de baraj dintre Chindia si Mioveni. Partida se va juca tur/retur, duminica 9 august/miercuri 12 august.

Sezonul regulat 2020 - 2021 va avea 30 de etape in format tur-retur. In playoff vor intra tot primele 6 echipe din sezonul regulat, care vor juca 10 etape. In playout, cele 10 echipe vor juca un singur meci intre ele, pe o grila prestabilita cu meciurile de acasa si cele din deplasare.

Doua echipe vor retrograda direct in sezonul urmator (locurile 15-16), iar locurile 13-14 vor juca baraj cu locurile 3-4 din Liga 2 pentru ramanerea/promovarea in Liga 1.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Orban: Școlile se vor închide o zi sau două pentru alegeri, cursurile se vor ține online
BRAT