Dinamo Astra clasament FRF Liga 1 Superliga UNIC IN LUME! Dinamo NU mai poate fi retrogradata pe clasamentul LPF dintr-un motiv ULUITOR! FRF ar trebui sa SCHIMBE campioana! Detalii din haosul absolut al Ligii 1

UNIC IN LUME! Dinamo NU mai poate fi retrogradata pe clasamentul LPF dintr-un motiv ULUITOR! FRF ar trebui sa SCHIMBE campioana! Detalii din haosul absolut al Ligii 1

Cluburile din Liga 1 au votat ca ierarhia din playout sa fie facuta tinandu-se cont de media punctelor obtinute pe meci doar in aceasta faza a competitiei!

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 05 August 2020, 23:29
Data actualizarii: Joi 06 August 2020, 01:29

Varianta decisa de majoritate nu mai poate fi luata in calcul dupa ce astazi DSP Giurgiu a luat decizia ca jucatorii Astrei sa nu se poata antrena in urmatoarele 14 zile. 

Astfel, clasamentul din playoff nu se va putea face pe baza rezultatelor din toate etapele! In mor firesc, ar trebui sa se aplice acelasi scenariu ca in playout, insa acest lucru nu mai e posibil. Motivul? Craiova ar fi campioana si ar contrazice practic "regula" facuta luni la pranz in comitetul executiv al Federatiei, cu cate ore inaintea socului cu CFR! Atunci, sefii din FRF si LPF au decis ca partida Craiova-CFR sa se dispute dupa reguli de finala. CFR s-a impus categoric, 3-1, si a plecat la Cluj cu trofeul.

Daca ierarhia din playoff ar avea la baza varianta puncte per meci doar din aceasta faza a Ligii 1, liderul clasamentului ar fi Universitatea Craiova. Cum schimbarea campioanei e imposibila, scenariul iese complet din discutie. CFR Cluj a fost deja declarata campioana si numele echipei a ajuns la UEFA pentru preliminariile Champions League cu doar cateva minute inainte ca deadline-ul sa expire.

In aceste conditii, joi dimineata, in cadrul Comitetului de Urgenta, oficialii FRF si LPF vor trebui sa stabileasca un nou criteriu pentru realizarea clasamentului final din playout.

Potrivit GSP, cele doua variante din care se poate alege cea mai potrivita sunt fie clasamentul din sezonul regular, fie clasamentul realizat pe baza mediei dintre puncte si meciuri din tot sezonul. 

Indiferent ce varianta se alege, Dinamo ar fi departe de zona retrogradarii si s-ar salva indiferent daca FRF va vota sau nu trecerea la o Liga 1 cu 16 echipe.

Cel mai probabil, FRF va adopta insa masura extinderii formatului Ligii 1, urmand ca ultima clasata, Chindia, sa fie singura cu emotii. Echipa din Targoviste va juca un baraj pentru supravietuire cu CS Mioveni (a 3-a clasata a playoff-ului din B), in dubla mansa, pe 9 si 12 august.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!