Câte echipe „finanțează”, de fapt, Gigi Becali! La ce cluburi din Superliga au ajuns banii latifundiarului

Gigi Becali Adrian Mititelu FCSB FCU Craiova Superliga Gigi Becali
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Luni 02 Ianuarie 2023, 07:58
Data actualizarii: Luni 02 Ianuarie 2023, 08:00

Gigi Becali a cheltuit nu mai puțin de 5.35 milioane de euro pentru transferurile efectuate în acest sezon.

Cei mai mulți bani patronul vicecampioanei României i-a plătit către UTA Arad, de unde l-a achiziționat pe David Miculescu (21 de ani) și anume 1.7 milioane de euro.

Becali a plătiti o sumă uriașă (pentru fotbalul românesc) și clubului patronat de Adrian Mititelu, FCU Craiova. Nu mai puțin de 1.5 milioane de euro a scos din buzunare omul de afaceri pentru semnătura atacatului italian de 26 de ani Andrea Compagno.

  • Gigi Becali

Clubul lui Gică Hagi, Farul Constanța, a încasat și el peste un milion de euro de la Gigi Becali pentru două transferuri: Radaslavescu (18 ani, 850.000 de euro) și Radu Boboc (23 de ani, 200.000 de euro).

FC Botoșani s-a aflat și el pe lista cluburilor care au încasat bani de la Gigi Becali în acest sezon. 350.000 de euro le-a plătit moldovenilor patronul FCSB-ului pentru fundașul central Joyskim Dawa (26 de ani).

Gigi becali a virat 350.000 de euro către FC Voluntari, pentru transferul lui Vadim Rață la FCSB, însă l-a trimis la scurt timp înapoi pe mijlocașul central, fiind nemulțumit de evoluțiile acestuia.

Chindia, cu 250.000 de euro, și CS Mioveni, cu 200.000 de euro, s-au numărat printre echipele care au încasat bani de la Becali în sezonul în curs, pentru transferurile jucătorilor Marco Dulca, respectiv Bogdan Rusu.

Altfel spus, prin strategia sa, aceea de a cumpăra cei mai în formă jucători din campionat, Gigi Becali a ajuns în acest sezon să „finanțeze”, incluzând FCSB, opt echipe. Adică jumătate din cluburile care activează în prima ligă din România.

Mititelu a recunoscut că banii de la Becali l-au salvat

Deși nu mulți o spun, Adrian Mititelu, patronul lui FCU Craiova, a avut puterea să recunoască faptul că banii încasați de la Becali, pentru transferul lui Compagno, l-au ajutat să echilibreze bugetul clubului în acest an, ceea ce i-a permis să reducă finanțarea din buzunarul propriu la „doar” un milion de euro.

„Cheltuielile sunt mari. De asta nu mi-am permis să refuz oferta pentru Compagno. Abia anul ăsta am numai un milion de euro diferența dintre venituri și cheltuieli. E primul an în care mă costă echipa doar un milion de euro. 

Restul bugetului este completat din drepturile de televiziune și din diverse sponsorizări. Veniturile TV reprezintă în medie 40% din cheltuielile cluburilor”, a dezvăluit Adrian Mititelu - mai multe detalii AICI.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!