Laurentiu Reghecampf Ajax Amsterdam FCSB Gigi Becali Mihai Stoica Superliga

Meme Stoica l-a dat de gol pe Reghecampf! Cine a decis mutarea ”câștigătoare”, din celebrul Steaua - Ajax

În 2013, Steaua, actuala FCSB, realiza cea mai bună campanie europeană din 2006 până în prezent.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Sambata 20 Noiembrie 2021, 10:08
Data actualizarii: Sambata 20 Noiembrie 2021, 10:38

Cu Laurențiu Reghecampf pe bancă, steliștii ajungeau în primăvara europeană, acolo unde o eliminau pe Ajax, iar mai apoi erau la un gol distanță de a o răpune pe Chelsea, campioana europeană în exercițiu, la acel moment.

Dubla cu Ajax rămâne un moment iconic în istoria recentă a FCSB-ului. După ce au pierdut cu 2-0 la Amsterdam, echipa ce avea să devină campioană a României în acel sezon reușea ”remontada”, prin golurule lui Chiricheș și Latovlevici, urmând ca mai apoi să câștige la penaltyuri. 

Meme Stoica l-a dat de gol pe Reghecampf!

Totuși, o mutare importantă din acel meci a fost schimbarea lui Andrei Prepeliță cu Lucian Filip. Mijlocașul intrat a dinamizat jocul echipei, fiind printre cei mai buni de pe teren. Se pare că acea mutare a fost coamndată de Gigi Becali, spune Mihai Stoica.

Suport foarte bine, așa cum suport de cel puțin 7 ani. Nu s-a schimbat nimic față de ceea ce se întâmpla și înainte.

Uite, ca să vă dau și un exemplu trăit de mine, nu așa, din povestiri. La meciul retur cu Ajax, din primăvara Europa League, urma să jucăm fără Bourceanu și Pintilii. Titular a fost Prepeliță. În prima repriză luase un cartonaș galben, parcă așa rețin.

La pauză, Gigi a spus că îl vrea pe Filip în locul lui Prepeliță. M-am dus la Reghe, i-am zis, moment în care a luat foc. Că nu se poate așa ceva, că suntem atât de aproape să o eliminăm pe Ajax, că el nu vrea să facă schimbarea! Era 1-0 scorul la pauză. I-am zis să accepte schimbarea fiindcă și așa nu o scoatem noi pe Ajax, dar dacă nu o face, riscăm să stricăm tot, eram pe primul loc în campionat, eram într-o situație bună. Și s-a supus, a făcut schimbarea. Care a fost concluzia? 

Că Filip a făcut un meci senzațional. Repet, ce v-am spus acum sunt lucruri reale, pe care eu le-am trăit! Deci, ca să răspund la întrebare, suport ce se întâmplă acum la FCSB așa cum am suportat în toți anii ceilalți", a spus Mihai Stoica.

FCSB avea la acel moment 10 puncte peste Astra în Liga 1 și 12 peste Vaslui, cu 15 etape înainte de final, iar titlul nu mai fusese câștigat din 2006.

Într-adevăr, Prepeliță fusese avertizat în primele 45 de minute, așa cum a susținut acum MM, iar la pauză a fost oprit la cabine de Reghe, iar în locul său a apărut Lucian Filip. Ce a urmat a fost o prestație fabuloasă a acestuia, motiv pentru care a primit nota 9 din partea GSP. El a avut în față o linie de mijloc senzațională, formată din Eriksen, Poulsen și căpitanul Ajaxului, De Jong. Mai mult, Filip a și executat unul dintre penalty-urile de departajare și l-a transformat în gol.

I-am spus lui Reghe la pauză că dacă refuză schimbarea Prepeliță - Filip, la cum îl cunosc pe Gigi, o să distrugem tot ce urmează și eram pe primul loc în Liga 1”, a spus Mihai Stoica, la Telekom Sport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!