Francisc Neuman UTA Arad Superliga

GALERIE FOTO Gest superb la Arad! Francisc Neuman are o statuie în tribunele arenei

UTA  Arad va avea un "suporter" permanent la meciurile de pe teren propriu.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Duminica 10 Octombrie 2021, 16:06
Data actualizarii: Duminica 10 Octombrie 2021, 16:20

Baronul Francisc Neuman, cel ce a înființat clubul UTA Arad acum 11 ani are o statuie în tribunele arenei. Primăria Arad a decis să realizeze o statuie din bronz, în mărime naturală, pe stadionul care îî poartă numele.

Francisc Neuman chiar a construit prima variantă a stadionului din Arad, pe carev l-a donat ulterior prin testament municipalității. În statuie, Francisc Neuman stă în șezut, printre suporteri.

  • Statuie Francisc Neuman

“În 10 octombrie se împlinesc 111 ani de la nașterea celui care a făcut posibilă legenda UTA! Și creatorul ei revine acolo unde a pus toată dragostea sa pentru Arad și pentru sportul arădean: la stadionul care, cu cinste, îi poartă azi numele! 

Mă bucur să văd că inițiativa pe care am avut-o s-a concretizat, iar statuia sa, în mărime naturală, va sta la loc de cinste în tribuna stadionului, grație lucrării deosebite a sculptorului Ștefan Bințințan. 

Sunt convins că echipa UTA va câștiga mult mai multe meciuri acasă, cu baronul în tribune!”, a spus primarul Aradului, Călin Bibarț, conform publicației locale Ghidul Arădean.

Stadionul Francisc Neuman are o capacitate de 12.584 de locuri. Reconstruția arenei a început în 2014, iar pe 28 august 2020, cu ocazia duelului dintre UTA Arad și FC Voluntari, acesta a fost redeschis.

Francisc Neuman era un evreu local, de origine maghiară, având mai multe afaceri în Arad.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!