Liga 1

Gest superb la Arad! Francisc Neuman are o statuie în tribunele arenei

UTA  Arad va avea un "suporter" permanent la meciurile de pe teren propriu.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Duminica 10 Octombrie 2021, 16:06
Data actualizarii: Duminica 10 Octombrie 2021, 16:20

Baronul Francisc Neuman, cel ce a înființat clubul UTA Arad acum 11 ani are o statuie în tribunele arenei. Primăria Arad a decis să realizeze o statuie din bronz, în mărime naturală, pe stadionul care îî poartă numele.

Francisc Neuman chiar a construit prima variantă a stadionului din Arad, pe carev l-a donat ulterior prin testament municipalității. În statuie, Francisc Neuman stă în șezut, printre suporteri.

  • Statuie Francisc Neuman

“În 10 octombrie se împlinesc 111 ani de la nașterea celui care a făcut posibilă legenda UTA! Și creatorul ei revine acolo unde a pus toată dragostea sa pentru Arad și pentru sportul arădean: la stadionul care, cu cinste, îi poartă azi numele! 

Mă bucur să văd că inițiativa pe care am avut-o s-a concretizat, iar statuia sa, în mărime naturală, va sta la loc de cinste în tribuna stadionului, grație lucrării deosebite a sculptorului Ștefan Bințințan. 

Sunt convins că echipa UTA va câștiga mult mai multe meciuri acasă, cu baronul în tribune!”, a spus primarul Aradului, Călin Bibarț, conform publicației locale Ghidul Arădean.

Stadionul Francisc Neuman are o capacitate de 12.584 de locuri. Reconstruția arenei a început în 2014, iar pe 28 august 2020, cu ocazia duelului dintre UTA Arad și FC Voluntari, acesta a fost redeschis.

Francisc Neuman era un evreu local, de origine maghiară, având mai multe afaceri în Arad.

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies