"Exagerati!" Ce spune Kyros Vassaras despre erorile de arbitraj din Liga 1. Cand va fi disponibil VAR-ul

"Exagerati!" Ce spune Kyros Vassaras despre erorile de arbitraj din Liga 1. Cand va fi disponibil VAR-ul

Kyros Vassaras le ia apararea arbitrilor din Liga 1.

Grecul de la carma Comisiei Centrale a Arbitrilor a vorbit despre arbitrajele din Liga 1.

„Greseli vor fi mereu. Am vazut erori mari ale arbitrilor, ale portarilor, fundasilor, antrenorilor, am vazut totul. Dar toata lumea se concentreaza pe gafele arbitrilor. 

Stim ce avem de facut ca sa imbunatatim acest aspect. In unele situatii, oamenii exagereaza. Erori vor mai fi. Sa nu va asteptati ca VAR-ul sa corecteze micile faze de joc, sistemul video intervine doar in situatiile clare”, a declarat Kyros Vassaras, potrivit Digi Sport.

Nu vom avea prea curand VAR in Liga 1

Potrivit lui Vassaras, CCA va avea nevoie de 8-10 luni pentru a finaliza instructajul arbitrilor si al operatorilor din momentul in care vor demara programul de instruire.

„Sunt multe discutii în legatura cu perioada in care vom incepe implementarea. Dar trebuie sa vedem cand vom incepe pregatirea. Noi, CCA, am facut planul pentru sedintele teoretice. Nu pregatim doar arbitrii, ci si pe operatorii de reluari. Deocamdata, nu stim cate persoane pot participa la cursuri. 

Avem nevoie de 8 pana la 10 luni sa fim gata, din momentul in care incepem. Daca vrem VAR la toate meciurile, avem nevoie de timp, trebuie sa-i pregatim pe toti”, a mai spus Vassaras, conform sursei citate.

● Arbitraj ca in curtea scolii! Pitestenii au cerut penalty in minutul doi! Chivulete, singurul care n-a vazut nimic

VIDEO PROTVPLUS.RO

Subiecte Evaluare Națională 2021. Elevii au susținut prima probă scrisă, la Limba Română
BRAT
Modifică setările cookies