Ce antrenor a vrut Claudiu Niculescu la Dinamo: ”Cu el aș fi mers”

Claudiu Niculescu Dinamo Ovidiu Burca Superliga Claudiu Niculescu
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 06 Decembrie 2023, 10:31
Data actualizarii: Miercuri 06 Decembrie 2023, 10:31

Ovidiu Burcă (43 de ani) a plecat de la Dinamo din cauza rezultatelor modeste ale echipei, iar în locul său a fost ”instalat” deja un alt antrenor.

”Câinii” s-au înțeles cu croatul Zeljo Kopic (46 de ani), care a debutat cu o înfrângere pe banca tehnică a ”câinilor”, scor 2-1 cu Sepsi OSK.

Burcă i-a lăsat pe ”câini” pe penultimul loc, dar cu toate acestea primește susținere din partea unor jucători emblematici ai clubului.

Claudiu Niculescu (47 de ani) a fost și el contactat după ce Dinamo a rămas fără antrenor, dar a preferat să rămână la CSC 1599 Șelimbăr, liderul fără drept de promovare din Liga 2. Fostul mare atacant dinamovist spune că ar fi mers în continuare pe mâna lui Ovidiu Burcă la echipă.

Claudiu Niculescu: ”Aș fi mers în continuare cu Ovidiu Burcă”

„Eu aș fi mers în continuare pe mâna lui Ovidiu Burcă. Presiunea este mare, eu știu ce înseamnă Dinamo. E presiune din toate părțile, așa e la toate cluburile mari. Ovidiu era de un an și jumătate la club, a simțit ce înseamnă presiunea, a avut parte de acel prim impact când a preluat echipa. 

Uite că rezultatele nu au mers, poate transferurile nu au fost bune. Nu știu care sunt cauzele. Ar fi avut capacitatea, din iarnă, să redreseze corabia. Nu știu ce se va întâmpla, sper că noul antrenor, Kopic, să fie omul care să stabilizeze situația. Nu știu dacă Dinamo va mai avea puterea să se întoarcă atât de repede în Liga 1 dacă pică. 

Anul trecut, în septembrie, erau jos, dar au urcat ușor ușor, iar în ultima etapă au intrat în play-off și cu jocul rezultatelor, au fost și anumite conjuncturi anul trecut. Eu m-am pus în locul lui. Știu ce înseamnă. Se uită repede performanța. Dacă retrograda, îi rămânea eticheta negativă. Promovarea s-ar fi șters din mintea suporterilor”, a spus Claudiu Niculescu, la GSP.ro.

Ovidiu Burcă a preluat Dinamo în vara anului 2022, după retrogradarea echipei, și a reușit să promoveze în Superligă după un baraj disputat cu FC Argeș.

Antrenorul de 43 de ani a strâns 54 de meciuri pe banca echipei „roș-albe” (19 victorii, 15 rezultate de egalitate și 22 înfrângeri).

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!