A văzut pe cine a transferat Dinamo și a explodat! Ovidiu Burcă: "E nevoie de mai mult"

Ovidiu Burca Dinamo Superliga Romaniei Superliga Ovidiu Burcă,
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 09 Iulie 2024, 20:47
Data actualizarii: Marti 09 Iulie 2024, 20:47

Fostul antrenor al "câinilor", Ovidiu Burcă, și-a exprimat clar nemulțumirea față de transferurile recente ale clubului.

Deși apreciază eforturile de a aduce tineri jucători, Burcă este de părere că aceste achiziții nu sunt suficiente pentru a ridica echipa în zona playoff-ului.

Transferuri timpurii și nepotrivite

Burcă a comentat direct despre transferurile făcute de Dinamo în această vară și a pus sub semnul întrebării eficacitatea acestora în atingerea obiectivului de a se califica în top 6.

  • Ovidiu Burcă,

Tehnicianul a menționat jucători precum Caragea, Pașcalău și Rotund și este de părere că aceștia au nevoie de timp pentru a se impune.

„Din punctul de vedere al transferurilor, nu mi se pare nimic spectaculos. Este o idee bună faptul că se încearcă repatrierea unor tineri plecați să-și încerce norocul afară. Mă rog, după modelul Dennis Politic, pe care noi l-am adus din Anglia. Probabil se încearcă aceeași rețetă. Totuși, cei care au venit vara asta sunt jucători mult mai tineri decât era Politic”, a declarat Ovidiu Burcă, conform Playsport.

Realism și pragmatism, cu Ovidiu Burcă

Burcă a evidențiat faptul că, deși există o strategie de a aduce tineri talentați, aceștia nu au experiența necesară pentru a face față presiunii de la Dinamo. Cu excepția lui Cîrjan, majoritatea jucătorilor aduși nu au demonstrat încă performanțe semnificative la nivel înalt, în viziunea antrenorului.

„Sunt tineri, sunt de perspectivă. Când afirmi că vrei playoff-ul, nu știu dacă strategia… Mi-e destul de greu să cred că pot face surpriza asta. Ar fi o surpriză dacă mă întrebați cu lotul actual de juniori să se califice în playoff”, a mai spus Ovidiu Burcă.

Ovidiu Burcă: "Opruț este un jucător interesant"

Antrenorul este sceptic și în cazul lui Raul Opruț și consideră că presiunea la clubul din Ștefan cel Mare este foarte mare și rămâne de văzut dacă fundașul se va adapta la cerințele clubului.

„Opruț e un jucător interesant, dar un jucător care a evoluat la Hermannstadt. Cu tot respectul, Dinamo înseamnă altceva. Presiunea pe care o ai la Dinamo este mult mai mare, rămâne de văzut în continuare dacă se va adapta.”

„Am văzut că au adus și un fundaș central din campionatul austriac. Nu-l cunosc foarte bine. Când afirmi că vrei să te clasezi în primele 6, e nevoie de mai mult, parcă”, a concis Ovidiu Burcă.

Un an și jumătate a stat Ovidiu Burcă pe banca tehnică a "câinilor".

În perioada petrecută în Ștefan cel Mare, tehnicianul a strâns 56 de meciuri, dintre care:

  • 19 victorii
  • 15 egaluri
  • 22 înfrângeri
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!