VIDEO EXCLUSIV Becali, salvarea fotbalistului-revelație din Liga 1! Acum s-ar fi bătut la retrogradare: „Va valora foarte mulți bani!”

Contestat de multe voci pentru modul în care gestionează lucrurile la FCSB, Gigi Becali poate fi considerat salvatorul fotbalistului cu cea mai rapidă ascensiune din Liga 1.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 30 Noiembrie 2021, 16:33
Data actualizarii: Marti 30 Noiembrie 2021, 16:43

În iulie 2021, Gigi Becali îl transfera pe Andrei Cordea de la Academica Clinceni, în contul unei datorii pe care ilfovenii o aveau la patronul FCSB, la care s-a mai adăugat suma de 50 de mii de euro pe care a trebuit să o achite Becali.

Mutarea este văzută acum de noua conducere a ilfovenilor ca o țeapă pe care Becali i-a dat-o Clinceniului, însă pentru Cordea transferul la vicecampioana României ar putea însemna salvarea carierei.

Dacă nu ar fi ajuns la FCSB, acolo unde a avut o creștere fulminantă, intrând deja în atenția cluburilor din străinătate, Andrei Cordea s-ar fi luptat acum alături de Academica Clinceni („lanterna roșie din Liga 1) pentru salvarea de la retrogradare. Iar din această poziție, i-ar fi fost cu mult mai greu să prindă un eventual transfer în străinătate care să-i influiențeze decisiv cariera.

Ilie Poenaru, fost antrenor al Academicii Clinceni, susține că Cordea arată foarte bine din punct de vedere fizic și anticipează că acesta va fi vândul de Becali pe bani mulți în străinătate.

Ilie Poenaru: „Cordea stă foarte bine din punct de vedere fizic, tehnic, tactic”

„Am spus de când a mers acolo că va ajunge la un nivel foarte mare și la un nivel foarte bun de joc, a ajuns la o echipă bună, poate să își pună și mai bine în valoare calitățile, și că va fi ajutat de echipă. Stă foarte bine din punct de vedere fizic, tehnic, tactic. E un copil care acumulează foarte mult și repede.

Mental, dacă i se dă încredere mai mare și se vorbește mult cu el, vă spun că e un jucător care va valora foarte mulți bani”, a spus Ilie Poenaru la PRO X, în cadrul emisiunii „Ora exactă în sport”.

Ajuns la FCSB în iulie 2021, Andrei Cordea a îmbrăcat tricoul vicecampioanei FCSB de 18 ori în acest sezon, reușind să marcheze patru goluri și să ofere patru pase decisive.

  • 900 de mii de euro este cota de piață a lui Cordea, potrivit transfermarkt.com
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!