VIDEO Calificare! Dinamo a ajuns în turneul Final Four European League

Final Four Dinamo European League Handbal
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 30 Aprilie 2024, 21:26
Data actualizarii: Marti 30 Aprilie 2024, 21:37

Dinamo București s-a calificat la turneul Final Four European League, după o dublă victorie în faza sferturilor de finală. 

Campioana României a învins marţi, în deplasare, formaţia daneză Skjern Handbold, scor 38-34 (20-12), şi în manşa retur din sferturile European League şi a obținut biletele pentru Turneul Final Four. Calificarea este reuşită la 20 de ani de la ultima performanţă similară în competiţie a lui Dinamo.

Victorie clară și în retur

Dinamo a dominat formaţia daneză la toate capitolele, inclusiv prin paradele spectaculoase ale portarului Cupara, reuşind să conducă la diferenţe mari în prima parte a jocului (15-8, 20-11).

Chiar dacă Skjern şi-a revenit în repriza secundă, Dinamo a rămas concentrată pe ambele faze şi a reuşit o calificare de excepţie între ultimele patru echipe ale continentului în European League.  

MVP-ul meciului a fost Luka Cindric (Dinamo). Principalii marcatori ai partidei au fost Gaudin 10 goluri, pentru Skjern, respectiv Kuduz 8, Cindric 7, Kukic 7, Dedu 4, pentru Dinamo. În tur, Dinamo a câştigat la limită, cu 28-27.

Dinamo a mai atins optimile acestei competiţii, fosta Cupa EHF, în sezonul 2004-2005, când a fost eliminată de IFK Skovde, iar în sezonul precedent a jucat semifinale, cu BM Altea, ratând finala în martie 2004.

Turneul Final Four va avea loc la Hamburg, în 25-26 mai.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!