Marin Condescu edward iordanescu Narcis Raducan Pandurii Targu Jiu Fotbal intern

Scandalul Pandurii continuă! Marin Condescu și Narcis Răducan se atacă reciproc în termeni duri

Scandalul momentului în fotbalul românesc este departe de final.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Vineri 28 Ianuarie 2022, 20:31
Data actualizarii: Vineri 28 Ianuarie 2022, 20:40

Pandurii Târgul Jiu este subiectul zilei în fotbalul românesc. Marin Condescu, fostul președinte al Consiliului de Administrație al clubului, i-a acuzat pe Narcis Răducan și Edward Iordănescu că au dus echipa în faliment.

Actualul selecționer al României a fost pe banca grupării care devenea vicecampioană în 2013 între 2014 și 2016, iar Narcis Răducanu a fost președintele echipei între 2015 și 2016. În acea perioadă, clubul a ajuns în preliminariile Europa League, de pe locul trei.

Cei doi sunt acuzați că ar fi avut salarii prea mari, care ar fi contribuit la insolvența clubului. Iordănescu ar fi fost remunerat cu 17.500 de euro, în timp ce Răducanu ar fi încasat 32.000 de euro.  

Marin Condescu îi acuză pe cei doi că ar fi îngreunat financiar clubul, ca mai apoi să ceară în instanță falimentul echipei.

"Eu am situația din contabilitatea clubului, cu sumele încasate de dânsul în perioada în care a fost la Târgu Jiu. În 2017, instanța a stabilit definitiv că domnul Răducan a încheiat un contract în afara legii cu directorul general al Complexului Energetic Oltenia.

Problema care se pune: acești bani i-a încasat, iar atitudinea pe care a avut-o în ultimele trei luni, iulie, august și septembrie 2016… a încasat peste 100.000 de lei, fapt dovedit, fără ca jucătorii să fie plătiți de 6-7 luni de zile. Activitatea pe care a avut-o a dus spre faliment.

La sfârșitul anului 2016, comisiile Federației au sancționat clubul pentru neplata salariilor jucătorilor. Nu este doar vina lui Narcis Răducan. Dar este o activitate managerială pe care nu o pun eu la îndoială, ci persoanele care au fost atunci.

Faptul că domnul Răducan a încasat acei bani, iar jucătorii n-au primit niciun ban, e o faptă morală incorectă. Am reușit să recuperăm acești bani, și, începând cu octombrie 2021, am plătit peste o sută de jucători, bugetul statului. Dacă nu plătim toate datoriile, până pe 31 martie, se poate discuta de intrarea în faliment a clubului", a spus Marin Condescu, la Digi Sport.

Reacția lui Narcis Răducan

Narcis Răducan a susținut că aceste declarații sunt mincinoase. El a glumit, spunând că soția lui l-a întrebat ”unde sunt banii?”.

"Cea mai mare problemă a fost că m-a întrebat soția unde e diferența de bani. Auzi, 30.000 de euro, cât are Tănase la FCSB! Serios, trebuie să vorbim și de credibilitatea celui care face aceste acuzații.

Sunt multe semne de întrebare. Dacă vrei, îți spun în premieră, 8.500 de euro era salariul. Nu e un salariu mic, dar era în concordanță cu performanța obținută, locul 3, cupele europene. Existau și multe bonusuri de performanță pe care le-am îndeplinit cu ajutorul lui Edi și al echipei.

Erau la final de sezon, eu nu luam prime de joc. Este exclus și probabil e vorba de lei, nu de euro, un detaliu mic. E vorba de mine, problema nu a fost mare decât în discuțiile cu soția", a spus Narcis Răducan la Digi Sport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!