Adrian Mititelu FCU Craiova Liviu Ciobotariu Fotbal intern

EXCLUSIV Reacția unui fost internațional român cu privire la decizia luată de Adrian Mititelu: „E greu de realizat asta”

FCU Craiova se află în acest moment pe locul 12 în clasamentul Superligii.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 01 Februarie 2023, 14:04
Data actualizarii: Miercuri 01 Februarie 2023, 14:02

După incidentele scandaloase de la Sf. Gheorghe, atunci când centralul Andrei Chivulete a suspendat definitiv partida în minutul 27 din cauza scandărilor cu iz xenofob venite din partea galeriei FCU Craiova, Adrian Mititelu, finanțatorul grupării din Bănie, a evidențiat la Pro Arena faptul că va juca fără suporteri următoarele meciuri din Superligă.

Reacția unui fost internațional român cu privire la decizia luată de Adrian Mititelu: „E greu de realizat asta”

Liviu Ganea, fost internațional român și campion cu CFR Cluj, respectiv FC Dinamo, a vorbit la Ora Exactă în Sport despre decizia luată de Adrian Mititelu, precizând faptul că e greu ca patronul trupei de pe „Ion Oblemenco” să ajungă la un control deplin asupra galeriei conduse de Andrei Preda, alias „Gogoașă”.

„E o linie foarte fină. Până la urmă, suporterii adresează injurii. Știm foarte bine ce se întâmplă pe stadioane. Numai că, în momentul în care spui despre aceste chestii de etnie. și așa mai departe. Este foarte fină trecerea între una și cealaltă. E greu de realizat să controlezi suporterii să nu mai înjure pe stadion. Se practică asta și în Anglia și în multe alte țări. Cumva, e o metodă dificilă de realizat, dar vom vedea ce se va întâmpla și cu FCU”, a spus Liviu Ganea, prezent în studioul emisiunii Ora Exactă în Sport.

Adrian Mititelu s-a ținut de cuvânt! Ce măsuri a luat FCU Craiova după intervenția telefonică a patronului la Pro Arena

Adrian Mititelu a avut o intervenție telefonică la Pro Arena, în cadrul emisiunii „Ora Exactă în Sport”, unde a vorbit, printre altele, despre măsurile pe care le va lua la clubul pe care-l patronează încă din 2005.

„Vă spun că noi vom face o reformă. Dacă tot am trecut prin aceste nebunii și necazuri în ultimul timp, și noi vrem să ne schimbăm. Am înțeles ce se întâmplă cu lumea, cu fotbalul. S-au schimbat multe și ne-am schimbat și noi. Vom căuta să schimbăm și comportamentul celor care vin la meci”, a spus Adrian Mititelu.

Comunicatul oficial emis de FCU Craiova

În acest sens, FCU Craiova a și postat un comunicat oficial în care au evidențiat că meciurile de pe teren propriu, pe stadionul „Ion Oblemenco”, se vor disputa fără spectatori pe o perioadă nedeterminată.

„Având în vedere evenimentele din ultima perioadă, prin care unii dintre membrii galeriei s-au dedat la acte huliganice contrare legii și regulamentelor FRF, prin care s-au creat prejudicii uriașe pentru club și luând în calcul amenințările directe cu privire la producerea unor alte evenimente care să conducă la pagube pentru club, am luat următoarele hotărâri:

1) Desfășurarea meciurilor pe teren propriu, fără spectatori, pe o perioadă nedeterminată;

2) Efectuarea de demersuri către FRF și autoritățile statului în vederea adoptării de urgență a unei legislații care să prevină aceste manifestări;

3) Clubul va comunica procedura prin care cei care au achiziționat abonamente vor putea să primească contravaloarea acestuia.

Clubul își exprimă regretul profund față de suporterii loiali ai clubului, în special față de abonați sau de cei de bună-credință, care nu au nicio vină și care suportă consecințele”, se arată în comunicatul oficial emis de FCU Craiova.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!