Marian Iancu e direct: „Gigi Becali trebuie lăsat să conducă echipa!” Ce motiv a oferit fostul patron

FCSB Gigi Becali Marian Iancu Superliga Superliga Marian Iancu
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 01 Februarie 2023, 13:30
Data actualizarii: Miercuri 01 Februarie 2023, 13:29

Condamnat în 2014 la 14 ani de închisoare, fiind acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani în dosarul RAFO, Marian Iancu a fost eliberat pe 27 iunie 2022, cu șase ani mai devreme decât termenul anunțat.

Fost patron la Poli Timișoara, Marian Iancu și-a exprimat opinia cu privire la controlul pe care-l are finanțatorul FCSB, Gigi Becali, asupra echipei, evidențiind faptul că latifundiarul din Pipera trebuie lăsat în continuare să practice acest lucru.

Marian Iancu e direct: „Gigi Becali trebuie lăsat să conducă echipa!” Ce motiv a oferit fostul patron

În acest sens, omul de afaceri a explicat că FCSB investește mult în fotbalul românesc, iar faptul că Gigi Becali se implică peste antrenori l-ar face pe patron să continue finanțarea echipei.

„El investeşte foarte mult în fotbalul românesc, comparativ cu CFR-ul, contracandidata lui, care investeşte foarte mult în jucători atraşi cu sume foarte importante în ceea ce priveşte salariile.

Pentru el e o provocare să conducă direct echipa şi trebuie să-l lăsaţi să existe în provocarea asta. Pentru că aşa este motivat să continue investiţia în ceea ce înseamnă Steaua, pentru că eu nu îi spun FCSB.

Din niciun unghi de vedere nu este FCSB. Este Steaua. Nici moral, nici juridic, nici nimic. Doar că se speculează la lege şi încearcă unii şi alţii să-l îndepărteze de istoria acestui club”, a spus Marian Iancu, potrivit Orange Sport.

Starurile lui Marian Iancu la Poli Timișoara: Torje și Gigel Bucur

Marian Iancu, fost președinte al societății Balkan Petroleum, a devenit cunoscut în fotbal după ce cumpărat clubul Poli Timișoara în iarna lui 2005 de la fostul internațional Anton Doboș. În cei șase ani în care Iancu a investit la Timișoara, clubul a plătit aproximativ 21,5 milioane de euro pe achiziționarea a 101 jucători.

Bănățenii au reușit să-și vândă fotbaliști pe sume importante, cei mai reprezentativi dintre aceștia fiind Gabi Torje (2,5 milioane de euro plătiți de Dinamo) și Gigel Bucur (Kuban Krasnodar l-a luat cu 2 milioane de euro). În total, Poli a încasat în cei șase ani 13,7 milioane de euro din vânzarea de jucători.

Mândria lui Marian Iancu: a eliminat-o pe Șahtior

Momentul de vârf al lui Poli sub conducerea lui Marian Iancu a avut loc în 2010, când Poli a eliminat Șahtior Donețk, echipă pregătită de Mircea Lucescu, în turul trei al calificărilor din Champions League (2-2 în deplasare și 0-0 acasă). În barajul pentru grupe, Timișoara a fost eliminată de VfB Suttgart (0-2 acasă / 0-0 în deplasare)

Potrivit anchetatorilor din cazul RAFO, fostul patron de la Poli Timișoara şi colaboratorii săi au prejudiciat bugetul de stat pentru că nu au plătit impozitul pe profit de 806,2 miliarde lei şi prin TVA nelegal dedus de 550,3 miliarde, rezultând un prejudiciu total de 1.356.5 miliarde de lei.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!