EXCLUSIV Răzvan Burleanu putea ajunge ministru, dar a refuzat oferta unui mare partid politic!

Razvan Burleanu Alegeri Parlamentare ministru politica presedinte frf Fotbal intern Razvan Burleanu face un anunt de ultima ora! Care e conditia ca sa avem VAR din sezonul urmator si ce meciuri se vor bucura de video-arbitraj
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 12 Aprilie 2022, 14:38
Data actualizarii: Marti 12 Aprilie 2022, 15:27

Burleanu a câștigat fără emoții un al treilea mandat la șefia FRF, dar a fost tatonat deja pentru o carieră politică. 

Conform surselor Sport.ro, în ultimii ani, președintele FRF a fost curtat intens de unul dintre marile partide politice din România, pentru a participa la alegerile parlamentare din decembrie 2020, urmând să fie pus în fruntea unei liste într-una dintre circumscripții. Pentru a-l tenta, acestuia i-ar fi fost promisă și conducerea unei comisii parlamentare, dar și o viitoare funcție de ministru sau secretar de stat, dacă partidul respectiv ajungea la guvernare. 

A refuzat intrarea în politică, pentru că are obiective îndrăznețe la FRF

Burleanu ar fi refuzat ferm oferta, motivând că vrea să își încheie munca la șefia FRF, cu al treilea mandat și finalizarea ciclului de calificare al naționalei de seniori la CM 2022, Euro 2024 și CM 2026. 

De asemenea, el vrea să supervizeze buna organizare a Europeanul U21 din 2023, pe care România îl va găzdui împreună cu Georgia, să depună candidatura țării noastre pentru organizarea unui Campionat European de seniori, cel mai probabil cel din 2036, dar are ambiția să califice și naționala feminină la primul turneul final din istorie, prima încercare fiind Euro 2025. 

Este absolvent de SNSPA și a lucrat pentru Parlament și Președenție

Răzvan Burleanu (37 ani) a jucat fotbal și a fost arbitru, până la vârsta de 19 ani, când a renunțat la sportul de performanță pentru a urma cursurile Facultății de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București. Ulterior, el a urmat cursuri de specializare în domeniul politicilor și strategiilor de securitate la Universitatea Națională de Apărare Carol I, Colegiul Național de Apărare și și-a susținut teza de doctorat în cadrul SNSPA. 

Nu a fost membrul niciunui partid politic, dar a activat în cadrul mai multor instituții, precum Primăria Muncipiului Bacău, Parlamentul României (Comisia Juridică), Autoritatea Electorală Permanentă (Direcția controlul respectării legalității proceselor electorale) și Administrația Prezidențială (Departamentul pentru minorități naționale), fiind și co-președinte al Institutului European pentru Democrație Participativă - Qvorum. 

Este fiu de fotbalist și are funcții importante în cadrul UEFA și FIFA

Fiul fostului fotbalist Gheorghe Burleanu, care a evoluat la Chimia Mărășești, Unirea Focșani, FC Scornicești, FCM Bacău și Ceahlăul Piatra Neamț, actualul șef al FRF a fost președinte al Federației Române de Minifotbal, care avea în subordine 30.000 de jucători și 2.000 de echipe, iar din 2012 a devenit președinte al Federației Europene de Minifotbal. 

Are la activ trei mandate ca președinte al FRF, după ce a câștigat alegerile din 2014, 2018 și 2022, la ultimul scrutin candidând fără opozant. În acest moment, este membru în Comitetul Executiv UEFA și în Consiliul FIFA, ultima funcție fiind o premiera pentru România, de la afilierea FRF la FIFA în 1923. A fost prim-vicepreședinte al Comisiei de Marketing al forului continental, iar acum a preluat conducerea Comisiei Media a UEFA. 

A impus Regula U21 și naționala U21 a ajuns în semifinalele Euro 2019

Conform fișei postului, comisia sa are printre responsabilități elaborarea de propuneri privind abordarea noilor tendinţe din dezvoltarea sectorului media, consilierea cu privire la activitatea de PR, fixarea resurselor organizaţionale pentru activităţile media, colaborarea cu trusturile media europene, elaborarea propunerile editoriale pentru forul continental şi monitorizarea procedurile de acreditare la evenimentele organizate de UEFA.

Sub conducerea sa, FRF a implementat Regula U21 pentru Liga 1, a introdus cerința acreditării academiilor de juniori în procesul de licențiere și va implementa VAR-ul, în ediția viitoare de campionat. De asemenea, s-a reușit calificarea la Euro 2016 de seniori și la Euro 2019 (semifinală) și Euro 2021 de tineret (neînvinsă în faza grupelor), naționala de juniori U19 va merge la Euro 22, iar cea U23 a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după o pauză de 57 de ani.  

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!