Micuța școală din Dâmbovița, care i-a descoperit pe Tavi Popescu și alți fotbaliști din Liga 1

nucet Cristian Negut Grupul Scolar Agricol Nucet marius rotaru Octavian Popescu Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 24 Ianuarie 2022, 14:11
Data actualizarii: Luni 24 Ianuarie 2022, 17:30

Clubul școlar din Nucet, unde s-a format vedeta FCSB, a dat fotbalului românesc și alți jucători buni. 

Grupul Școlar Agricol din Nucet are clase cu program sportiv și a descoperit câțiva jucători legitimați acum în Liga 1. Printre ei se găsește Octavian Popescu (19 ani), extrema stângă de la FCSB și noul fotbalist preferat al lui Gigi Becali, considerat în acest moment unul dintre cei talentați tineri din prima divizie. 

Neguț, Martac sau Balauru, printre jucătorii descoperiți și promovați de GȘA Nucet

La clubul aflat la 20km de Târgoviște s-au mai format Cristian Neguț (CFR Cluj), Marius Martac (Chindia Târgoviște), Dragoș Balauru (UTA Arad), Denis Ispas ("U" Cluj), Alexandru Țigănașu (FC Botoșani), Alexandru Stoica (FC Voluntari, împrumutat la Unirea Slobozia), Robert Stoica (Ripensia Timișoara), Alexandru Jipa (Chindia Târgoviște), Alexandru Ciocâlteu (1599 Șelimbăr), Teodor Meilă (Mostiștea Ulmu, ex-Steaua), Cristian Negoței (ex-Sepsi, CD Magraners), Alin Pencea (ACSO Filiasi) sau Ionuț Bobea (AFC Odorheiul Scuiesc, ex-Gaz Metan Mediaș). 

"Nu știu dacă aici e aerul mai curat, mai bună apa sau mai hrănitoare mâncarea, dar Nucetul a reprezentat pepiniera fotbalului la nivel județean, dar și un punct intermediar pentru talentele la nivel național. A ajutat foarte mult și că suntem o școală cu program sportiv. 

Avem clase de la a 5-a până la a 12-a, copiii fac școală, celor mai buni sportivi li se oferă bursă, masă și casă. Facem totul la un loc - antrenament, carte, masa, dormit. Se câștigă timp și energie, față de un copil de la un club normal. Echipele participă în campionatul clasic de juniori, ampionatul Național, nu în Liga Elitelor, dar nivelul e bun, juniorii se pot dezvolta bine.  

"Mai avem un jucător cu aceleași calități ca Tavi Popescu, dar mai solid" 

Mai sunt câțiva jucători din grupa lui Tavi Popescu, care pot face pasul către echipe din Liga 1. Mă refer la Gabriel Dragnea (FC Pucioasa), Andrei Ionescu și Robert Matei (Flacăra Moreni), născuți tot 2002, la fel ca el, au fost colegi de grupă. 

Cred că există și un jucător cu potențialul lui Tavi Popescu, cam cu aceleași calități, Ionatan Dogănoiu. Este născut 2008, cred că este la fel de talentat ca Tavi, are aceleași calități, tehnică și viteză, poate e un pic mai solid, față de Tavi la aceeași vârstă", a spus antrenorul și profesorul Marius Rotaru, cel care l-a descoperit pe Octavian Popescu.    

Sursa foto - @ajfDBofficial 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!