Fotbal intern

FCSB, dependentă de Octavian Popescu. Reacțiile specialiștilor după evoluția favoritului lui Gigi Becali

Octavian Popescu a fost aseară cel mai bun jucător al echipei lui Toni Petrea în remiza de pe Arena Națională, FCSB - CFR 3-3.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 24 Ianuarie 2022, 10:57
Data actualizarii: Luni 24 Ianuarie 2022, 11:18

Octavian Popescu (19 ani) și-a crescut substanțial evoluțiile în ultimul an. Chiar dacă în trecut mulți oameni din fotbal îl luau peste picior pe Gigi Becali când vorbea despre favoritul său, mijlocașul transferat de la Universitatea Craiova a reușit să le taie macaroana contestatarilor.

FCSB, dependentă de Octavian Popescu. Ce zice Ion Marin

Aseară, pe Național Arena, a înscris un gol cu o execuție sclipitoare, dar mai ales a reușit să destabilizeze defensiva experimentată a ardelenilor. A alternat pozițiile, jucând și în banda stângă dar și în centrul liniei de mijloc, și a arătat că are curajul să șuteze de de la distanță. 

Prezent la Ora Exactă în Sport, luni dimineața, Ion Marin l-a lăudat pe Popescu: "Golul a fost o execuție perfectă cu interiorul, vezi foarte rar astfel de execuții. Foarte interesantă poziția lui în repriza a doua, în centru, de unde a creat mai multe ocazii". 

  • 1,9 milioane de euro este cota de piață a lui Octavian Popescu, conform Transfermarkt
  • 20 de meciuri, 5 goluri și 2 pase decisive a strâns Octavian Popescu la FCSB în acest sezon

Dragomir: "De la Dumitrache și Balaci n-am văzut un jucător ca ăsta!"

Dumitru Dragomir spusese recent, la Ora Exactă în Sport, că Popescu ar trebui să joace în naționala de seniori a României. Meciul de aseară l-a făcut pe Corleone să vorbeasă din nou la superlativ.

„De la Dumitrache și de la Balaci n-am văzut jucător ca ăsta. Să lovească mingea așa, să aibă moral de meci mare, ăștia sunt jucători rari. Dacă nu dădea Debeljuh ăsta, era omul meciului. E și puțin gol de portar, dar formidabil a lovit mingea. Formidabil! Toate cele trei goluri au fost de portar, e un tânăr de viitor, dar e tânăr ăsta de la CFR Cluj. 3-3, poartă în casă”, a afirmat Dragomir, conform prosport.ro.

Marele atu al jucătorului în vârstă de 19 ani s-a văzut și aseară. Mereu implicat în meci, Popescu a reușit să facă diferența în relația unu la unu în fața unor fotbaliști cu experiență, precum Boateng, Burcă sau Manea. Nu e intimidat vreodată de stilul incomod al adversarilor dificili și îi uzează prin acțiunile sale și fizic, și mental.

Ilie Dumitrescu, analist la DigiSport, a pedalat pe un subiect pe care Anton Petrea îl va lua în seamă.

"Ar trebui să tragem o concluzie. Octavian Popescu nu e jucător de bandă. Ori inter, ori în spatele atacantului, Și a făcut un joc senzațional în repriza asta. Un 3-5-2, cu el puțin în spatele atacantului. Ori inter, ori mijlocaș în spatele atacantului. S-a ridicat la cel mai înalt nivel. Cel mai bun meci pe care l-a făcut vreodată Tavi Popescu. Încântător!", a spus Ilie Dumitrescu, la Digisport.

FCSB, dependentă de Octavian Popescu 

Becali a vorbit despre partida cu CFR, despre șansele la titlu, dar și despre prestația jucătorului pe care îl consideră deja numărul 1, peste căpitanul Florin Tănase.

"Eu sunt de aceeași părere, că Tavi Popescu e mai mult un inter sau un număr 10. Mai mult inter pentru că el are nevoie și de arie de joc, adică el are curaj să alerge cu mingea la picior", a precizat și Gigi Becali, omul de afaceri care speră să-l vândă pe fotbalist cu 100 milioane de euro. 

Sumă de varianta SF sau nu... rămâne de văzut. Cert e că, deocamdată, FCSB e dependentă de Octavian Popescu. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies