Imagini de senzație din Giulești! A avut loc vizita oficială cu ocazia încheierii lucrărilor la stadion 

Stadionul Rapid este gata de inaugurare, după ce s-au încheiat oficial lucrările. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 04 Ianuarie 2022, 17:46
Data actualizarii: Marti 04 Ianuarie 2022, 18:04

Procesul de predare către Clubul Sportiv au început în luna decembrie, iar în cursul zilei de marți a avut loc și vizita oficială și tăierea panglicii arenei, unde au fost prezenți Cseke Attila, ministrul Dezvoltării și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Arena va fi omologată în categoria 4 UEFA, astfel că poate găzdui meciuri de fotbal, cu public, din Liga 1, dar și meciuri din cupele europene. Prețul total al stadionului, care are o capacitate de 14 050 locuri, se ridică la 39 de milioane de euro.  

Detaliile complexului 

- Nu este doar stadion de fotbal, este un complex sportiv, fiind dotat și cu:

o Săli de antrenament (haltere, box, lupte)

o Sală de sport multifuncțională, sală de forță, sală de recuperare și pistă de atletism

(subsolul peluzei nord)

o Sala de bowling

o Spații de cazare pentru sportivi

- Dintre dotările noului stadion amintim:

o Vestiare și camere de recuperare pentru sportivi, cabinet medical, zona de testare

antidoping

o Terenul de joc cu gazon mixt, este prevăzut cu un sistem de irigare, de drenare a apelor

în surplus, sistem activ pentru stimulare creştere gazon şi instalaţie de încălzire pentru

sezonul de iarnă, are dimensiunea de 105 m lungime şi 68 m lăţime. Împreună cu zona de gardă/siguranţă, terenul are o dimensiune de 120 m lungime şi 80 m lăţime.

o Spații dedicate publicului (magazine, zona food) și locuri pentru persoane cu dizabilități (75 de locuri)

o Spații pentru mass-media (boxă presă, sală de conferințe, zonă de flash interviu etc.) și spații pentru VIP (peste 900 de locuri)

o Sistem de jocuri de lumini tip DMX (Digital MultipleX) în cadrul instalației de nocturnă a stadionului, cu posibilitatea integrării diferitelor scenarii în funcție de fondul muzical folosit;

o Numărul locurilor de parcare amenajate este în total de 184 din care 164 locuri în cadrul parcării subterane și 20 de locuri amenajate la suprafață.

Suporterii, nemulțumiți de dimensiunea arenei 

Deși au un stadion renovat și modern, fanii Rapidului nu sunt deloc încântați de dimensiunea arenei, față de cea inițială. Vechiul stadion avea o capacitate de 19 000 de locuri, mai mare cu 4 950 de locuri față de cea de acum. De menționat este și faptul că tribuna 2 este mai mică decât peluza. 

Și spațiul dintre băncile tehnice și locurile stadionului este foarte mic, astfel că există riscuri și mai mari de posibile incidente cu unii dintre fanii nemulțumiți. Mai mult, oficialii au preferat să nu monteze plexiglas între tribune și teren, fiind încrezători că suporterii nu vor arunca cu obiecte pe gazon. 

Modifică setările cookies