stadion rapid Rapid Superliga

Rapid a anunțat când vrea să inaugureze noul stadion: "Lucrurile s-au derulat pe repede înainte"

Suporterii giuleșteni primesc o veste bună chiar la final de an.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 Decembrie 2021, 18:38
Data actualizarii: Miercuri 29 Decembrie 2021, 18:39

Lucrările la noul stadion al Rapidului au fost finalizate în luna noiembrie, însă obținerea avizelor necesare a făcut ca inaugurarea arenei giuleștene să fie amânată.

Când va fi inaugurat noul stadion al Rapidului

Totuși, acest proces a durat mult mai puțin, iar Rapid anunță că își dorește să joace în noua casă chiar primul meci de pe teren propriu din noul an, cel cu UTA Arad, contând pentru etapa a 23-a din Liga 1.

  • Rapid - UTA Arad, meci contând pentru etapa 23 din Liga 1, se va disputa în weekend-ul 28-30 ianuarie și ar putea fi primul joc oficial pe noul stadion al giuleștenilor.

Eventuale noi restricții pentru spectatori în contextul pandemiei de coronavirus ar putea produce o nouă amânare, susține Lucian Ionescu, ofițerul de presă al Rapidului, care rămâne însă optimist.

"Știu că s-au făcut actele de predare-primire către clubul sportiv, iar dorința noastră este să se joace în a doua etapă a returului (n.r.: din 2022), când jucăm acasă, să fie pe noul stadion. Sperăm ca și noi, cei din staff-ul administrativ, să ne instalăm în noua-vechea casă. Dacă vom juca atunci acasă, probabil că și meciul de inaugurare pe care ni-l dorim va fi o întoarcere la istorie, pentru că și la inaugurarea bătrânului Giulești se jucaseră niște meciuri din campionat și după a avut loc Ceferiada.

Un meci jucat pe Giulești, un prim meci, fără spectatori, ar fi o blasfemie. Mai bine joci în altă parte. Nu poți să ai inaugurarea stadionului și oamenii să vadă meciul la televizor, e un non sens.

Legat de avize, din ce știu eu, nu a durat foarte mult. Lucrurile s-au derulat mai pe repede înainte comparativ cu celalalte arene. Sunt niște hârtii, niște aprobări, totul are o logică. Un stadion e mai mult decât un apartament. Dacă sunt lucruri în neregulă și se întâmplă ceva rău, cineva trebuie să răspundă, e logic. Nu a fost ceva ce a necesitat amânări de luni de zile. Că s-a construit în ritmul României moderne și nu în ritmul Chinei, asta e cu totul altceva, dar lucrurile au mers destul de ok", a spus Lucian Ionescu, la Sport Total FM.

Dotările noului stadion Rapid

  • capacitate 14.050 de locuri (250 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii lor)
  • preţ stadion: 39 milioane de euro
  • nivel de clasificare UEFA, 4
  • suprafață desfășurată de 40.522 mp
  • suprafaţa totală înierbată va fi de 120X80 m (inclusiv suprafaţa de gardă)
  • complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum şi săli de forţă sau recuperare şi pistă de popice
  • spaţii de cazare pentru sportivi
  • spaţii de alimentaţie publică
  • spaţii administrative
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!